Averea procurorului general interimar Ion Munteanu

Publicat:

Averea procurorului general interimar Ion Munteanu

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, și-a depus declarația de avere pentru anul trecut. Documentul nu diferă prea mult de cel depus pentru anul 2022. La fel ca și în declarația precedentă, Munteanu a indicat veniturile din salariu, la care a mai adăugat și diurnele, dar și bursă de studii de master la UTM. 

Șeful interimar al PG a mai declarat aceleași terenuri ca și anul trecut, cele două Mercedes-uri ale familiei, cumpărate în 2017, dar și o Dacia Duster achiziționată în 2024, potrivit tv8.md.


Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Potrivit declarației de avere, Ion Munteanu a ridicat anul trecut aproape 485 de mii de lei salariul de la Procuratură, adică puțin peste 40 de mii de lei lunar. În declarația pentru anul 2022, Munteanu a indicat o sumă mai mică cu circa 30 de mii de lei – salariu de la Procuratură, în situația în care a fost numit interimar abia în octombrie, iar până atunci a fost procuror anticorupție.

Ion Munteanu a mai indicat aproape 75 de mii de lei diurne pentru deplasările de serviciu, o bursă de 5 mii de lei și 6092 de lei românești – indemnizație din România.

Procurorul general interimar a mai declarat trei terenuri extravilane și unul intravilan, casa familiei – cumpărată în 2017, două mașini Mercedes cumpărate în același an și o achiziție nouă, o Dacia Duster cu anul fabricației 2019, cumpărată anul acesta, care ar valora 215 mii de lei.

Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

În declarația pentru 2022, Munteanu trecuse o Dacia din 2015, cumpărată în 2020, care ar fi valorat mai puțin, mai exact, aproape 148 de mii de lei.

Ion Munteanu a fost numit procuror general interimar în octombrie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova – România – Ucraina

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova - România - Ucraina Viceprim-ministrul, ministru afacerilor externe, Mihai Popșoi, va găzdui mâine, 5 iulie, la Chișinău, cea...

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere Doi indivizi, de 35 și 46 de ani din raionul Ocnița, s-au...

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere...

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE Tatiana Șevciuc, Președinta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), la data...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.