Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Publicat:

Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Fugarii Vlad Plahotniuc și Ilan Șor își păstrează cetățenia Republicii Moldova. Președinția refuză să inițieze procedura de revocare a acesteia.

Citește și: Buteliile de gaz, pericol de moarte în casa moldovenilor


Despre aceasta anunță liderul Partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur, care este și autorul acestei inițiative înaintate anterior Președinției.

„Această decizie este o manifestare evidentă a lipsei de curaj și voință politică din partea conducerii noastre de vârf, care pare să acționeze în interes personal și electoral, ignorând stabilitatea și securitatea națională. Guvernarea, prin lipsa de curaj și voință politică în refuzul retragerii cetățeniei pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, arată o preocupare exclusivă pentru interesul personal și electoral, în detrimentul securității naționale. Este o tactică murdară menită să manipuleze alegătorii prin frică: ori ne alegeți pe noi, ori vin oligarhii pro-ruși să vă conducă. Sper ca pe viitor cetățenii să aleagă politicieni care pe lângă integritate, mai au și curaj. Ne sunt de ajuns 32 de ani de frică și lașitate”, menționează Galbur în declarația sa.

Sesizarea cu privire la retragerea cetățeniei celor doi fugari, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, a fost depusă la Președinție acum două săptămâni. Dragoș Galbur argumenta atunci că retragerea cetățeniei pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor nu ar afecta nicidecum parcursul anchetei și în general actul de justiție în care cei doi sunt vizați pe teritoriul Republicii Moldova, aceștia fiind în continuare pasibili de pedeapsa cu închisoarea, în conformitate cu legislația în vigoare.

Precizăm că, atât Plahotniuc cât și Șor sunt implicați în furtul miliardului și căutați de autoritățile de profil ale R. Moldova. Ilan Șor, condamnat în Moldova la 15 ani de pușcărie,  se află în Israel, stat al cărui cetățean este.

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, s-ar ascunde de justiția moldovenească în Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat Consiliul Național Politic (CNP) al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) s-a întrunit, la 20 aprilie, pentru a...

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.