X

Averea procurorului general interimar Ion Munteanu

Averea procurorului general interimar Ion Munteanu

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, și-a depus declarația de avere pentru anul trecut. Documentul nu diferă prea mult de cel depus pentru anul 2022. La fel ca și în declarația precedentă, Munteanu a indicat veniturile din salariu, la care a mai adăugat și diurnele, dar și bursă de studii de master la UTM. 

Șeful interimar al PG a mai declarat aceleași terenuri ca și anul trecut, cele două Mercedes-uri ale familiei, cumpărate în 2017, dar și o Dacia Duster achiziționată în 2024, potrivit tv8.md.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Potrivit declarației de avere, Ion Munteanu a ridicat anul trecut aproape 485 de mii de lei salariul de la Procuratură, adică puțin peste 40 de mii de lei lunar. În declarația pentru anul 2022, Munteanu a indicat o sumă mai mică cu circa 30 de mii de lei – salariu de la Procuratură, în situația în care a fost numit interimar abia în octombrie, iar până atunci a fost procuror anticorupție.

Ion Munteanu a mai indicat aproape 75 de mii de lei diurne pentru deplasările de serviciu, o bursă de 5 mii de lei și 6092 de lei românești – indemnizație din România.

Procurorul general interimar a mai declarat trei terenuri extravilane și unul intravilan, casa familiei – cumpărată în 2017, două mașini Mercedes cumpărate în același an și o achiziție nouă, o Dacia Duster cu anul fabricației 2019, cumpărată anul acesta, care ar valora 215 mii de lei.

Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

În declarația pentru 2022, Munteanu trecuse o Dacia din 2015, cumpărată în 2020, care ar fi valorat mai puțin, mai exact, aproape 148 de mii de lei.

Ion Munteanu a fost numit procuror general interimar în octombrie 2022.

Tags: Dacia DusterIon MunteanusalariuUTM
Justiţie