Avion miliar rusesc, prăbușit în Marea Neagră. Ar fi fost doborât din greșeală de forțele rusești

Publicat:

Avion miliar rusesc, prăbușit în Marea Neagră. Ar fi fost doborât din greșeală de forțele rusești

Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare în apropiere de Crimeea ocupată, a afirmat pe 28 martie șeful instalat de Rusia la Sevastopol, Mihail Razvozhayev, potrivit publicației Kiev Independent.

Razvozhayev a susținut că pilotul s-a ejectat la timp și a fost preluat de salvatorii de la Serviciul de salvare din Sevastopol la aproximativ 200 de metri de țărm, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Împuternicitului rus a susținut că pilotul nu a fost rănit și că niciun sit civil nu a fost avariat în urma prăbușirii. Razvozhayev nu a precizat cauza prăbușirii avionului și nici tipul aeronavei.

Anterior, la 28 martie, canalele rusești Telegram au transmis presupusele imagini cu avionul în flăcări și în cădere deasupra peninsulei ocupate și cu o parașută a pilotului ejectat.

Potrivit afirmațiilor împărtășite pe canalul Telegram al Crimeei Wind, avionul a fost doborât din greșeală de către forțele rusești. Canalul a susținut că avionul a fost doborât deasupra Sevastopolului după ce a decolat de pe aerodromul militar Belbek.

Deși modelul exact al avionului nu este clar, imaginile partajate pe canalele Telegram arată ceea ce pare a fi un avion de luptă. Unele canale au identificat avionul ca fiind un Su-35 sau un Su-27.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Oficialii ucraineni nu au comentat afirmațiile, care nu pot fi verificate în mod independent.

Forțele aeriene ale Rusiei au suferit pierderi deosebit de grele la sfârșitul lunii februarie și în martie, pierzând peste o duzină de avioane de luptă, inclusiv bombardiere de luptă Su-34, avioane de luptă Su-35 și un avion militar de spionaj rar A-50.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nu există motive pentru negocieri de pace cu Ucraina, spune Kremlinul

Nu există motive pentru negocieri de pace cu Ucraina, spune Kremlinul În prezent nu există motive pentru discuții de pace între Rusia și Ucraina, a...

Hezbollah anunţă că a vizat nordul Israelului cu ‘drone şi rachete ghidate’

Hezbollah anunţă că a vizat nordul Israelului cu 'drone şi rachete ghidate' Mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a anunţat că a vizat sâmbătă două poziţii militare...

Centrul de Cultură și Creație „ORION” a împlinit 45 de ani de la fondare

Centrul de Cultură și Creație „ORION” a împlinit 45 de ani de la fondare Cu această ocazie în cadrul instituției a fost organizat un concert...

Soarele nostru, mai „nervos” ca niciodată. Ce se întâmplă, de fapt, explicația oamenilor de știință

Soarele nostru, mai „nervos” ca niciodată. Ce se întâmplă, de fapt, explicația oamenilor de știință Observatorul Solar al NASA (SDO) a capturat, pe data de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.