“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

Publicat:

“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

Liderii grupărilor care fac parte din “axa de rezistenţă” s-au reunit miercuri la Teheran, în marja funeraliilor preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, pentru a discuta despre războiul din Fâşia Gaza dintre Israel şi Hamasul palestinian, au anunţat joi media oficiale iraniene, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Axa de rezistenţă” reuneşte aliaţii Iranului în lupta împotriva Israelului, în special mişcarea islamistă palestiniană Hamas, Hezbollahul libanez, rebelii yemeniţi houthi şi grupuri şiite irakiene.


Citeşte şi: Parlamentul Republicii Moldova împlinește 33 de ani de activitate – Stiripesurse.md

Liderii acestor mişcări s-au reunit după ce au asistat la ceremoniile organizate miercuri la Teheran pentru a aduce un omagiu preşedintelui Raisi, decedat duminică în urma prăbuşirii unui elicopter, în nord-vestul Iranului.

“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

“În timpul acestei reuniuni, s-a discutat despre situaţia politică, socială şi militară din Gaza (…) şi rolul axei de rezistenţă”, a informat televiziunea de stat Irib.

Desfăşurarea reuniunii a fost de asemenea anunţată de canalul Al Manar al mişcării islamiste Hezbollah, care a difuzat fotografii.

“Continuarea jihadului şi a luptei până la victoria completă a rezistenţei palestiniene în Gaza, cu participarea grupărilor din axa de rezistenţă a fost afirmată” de către participanţi, potrivit Irib.

“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

Din partea Iranului au fost prezenţi la reuniune generalul Hossein Salami, comandantul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, precum şi generalul Esmail Qaani, comandantul Forţei Qods, ramura pentru operaţiuni externe a Gardienilor Revoluţiei.

Au participat de asemenea purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi, Mohammed Abdul Salam, numărul doi al Hezbollah, Naim Qassem, şi liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, care anterior a fost primit de ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Au asistat de asemenea reprezentanţi ai Jihadului Islamic şi ai unor grupări irakiene, potrivit agenţiei Fars.

De la începutul războiului în Fâşia Gaza, pe 7 octombrie, şeful diplomaţiei iraniene, Hossein Amir-Abdollahian, care a decedat de asemenea în prăbuşirea elicopterului, îşi înmulţise deplasările în regiune, în special în Liban şi în Siria, în condiţiile în care Teheranul se afişa drept primul susţinător al Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cât timp putem petrecere la soare fără să ne riscăm sănătatea

Cât timp putem petrecere la soare fără să ne riscăm sănătatea Ne este soarele prieten sau dușman, aceasta este o întrebare tot mai comună odată...

De ce țânțarii atacă doar unele persoane. Cum devii ‘apetisant’ pentru insecte

De ce țânțarii atacă doar unele persoane. Cum devii 'apetisant' pentru insecte Țânțarii își urmăresc prada după miros și unul dintre lucrurile pe care le...

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei Turneul Eras al lui Taylor...

Noul serial-fenomen al Netflix bate record după record și intră în top 10 cele mai populare seriale din istoria sa

Noul serial-fenomen al Netflix bate record după record și intră în top 10 cele mai populare seriale din istoria sa Un nou serial original al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.