“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

Publicat:

“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

Liderii grupărilor care fac parte din “axa de rezistenţă” s-au reunit miercuri la Teheran, în marja funeraliilor preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, pentru a discuta despre războiul din Fâşia Gaza dintre Israel şi Hamasul palestinian, au anunţat joi media oficiale iraniene, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Axa de rezistenţă” reuneşte aliaţii Iranului în lupta împotriva Israelului, în special mişcarea islamistă palestiniană Hamas, Hezbollahul libanez, rebelii yemeniţi houthi şi grupuri şiite irakiene.


Citeşte şi: Parlamentul Republicii Moldova împlinește 33 de ani de activitate – Stiripesurse.md

Liderii acestor mişcări s-au reunit după ce au asistat la ceremoniile organizate miercuri la Teheran pentru a aduce un omagiu preşedintelui Raisi, decedat duminică în urma prăbuşirii unui elicopter, în nord-vestul Iranului.

“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

“În timpul acestei reuniuni, s-a discutat despre situaţia politică, socială şi militară din Gaza (…) şi rolul axei de rezistenţă”, a informat televiziunea de stat Irib.

Desfăşurarea reuniunii a fost de asemenea anunţată de canalul Al Manar al mişcării islamiste Hezbollah, care a difuzat fotografii.

“Continuarea jihadului şi a luptei până la victoria completă a rezistenţei palestiniene în Gaza, cu participarea grupărilor din axa de rezistenţă a fost afirmată” de către participanţi, potrivit Irib.

“Axa de rezistenţă” anti-Israel s-a reunit la Teheran

Din partea Iranului au fost prezenţi la reuniune generalul Hossein Salami, comandantul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, precum şi generalul Esmail Qaani, comandantul Forţei Qods, ramura pentru operaţiuni externe a Gardienilor Revoluţiei.

Au participat de asemenea purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi, Mohammed Abdul Salam, numărul doi al Hezbollah, Naim Qassem, şi liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, care anterior a fost primit de ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Au asistat de asemenea reprezentanţi ai Jihadului Islamic şi ai unor grupări irakiene, potrivit agenţiei Fars.

De la începutul războiului în Fâşia Gaza, pe 7 octombrie, şeful diplomaţiei iraniene, Hossein Amir-Abdollahian, care a decedat de asemenea în prăbuşirea elicopterului, îşi înmulţise deplasările în regiune, în special în Liban şi în Siria, în condiţiile în care Teheranul se afişa drept primul susţinător al Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi Pe data de 22 iulie 2024, angajații IGSU au fost solicitați...

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.