Bălțenii, în așteptarea categoriilor de vulnerabilitate la compensațiile din partea statului

Publicat:

Locuitorii municipiului Bălți sunt în așteptarea categoriilor de vulnerabilitate la compensațiile din partea statului la agentul termic și energetic. Chiar dacă în acest an, bugetul este mai mic, bălțenii speră că vor avea măcar aceeași compensație ca și anul trecut.

„Cum a fost și anul trecut o să fie foarte bine. Da a fost și două mii și ceva, a fost până la 2.600 cred a fost compensația”, a spus un locuitor din Bălți.


Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

„Eu sunt mulțumit de compensație da mai bine nici nu era compensație, mai bine erau prețurile mai mici. – Anul acesta ce așteptări aveți? Vedem ce prețuri vor fi la gaz, ce compensație o să fie, până când prețurile acelea care sunt, nu știu dacă ne satisfac pe toți”, a spus un alt locuitor al orașului.

Pentru a depune cereri, mulți bălțeni care nu au putut să o facă online au apelat la specialiștii din cadrul Ghișeului Unic din Bălți, lucru care a îngreunat procesul pentru mulți, formându-se cozi.

Întrebat de Tvn.md, dacă va fi prelungit termenul Ministrul Muncii și Protecției Sociale a declarat că data nu se va schimba, însă pentru a soluționa problema un grup mobil de angajați ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale a ajuns la Bălți pentru a accelera procesul de recepționare a cererilor pentru acordarea compensațiilor.

„Noi am purtat discuții cu colegii noștri din municipiul Bălți, încercăm să găsim soluții să fortificăm capacitățile de acolo să reușim în timp. Data de 25 noiembrie nu va fi schimbată, ea nu poate fi schimbată. Noi o să încercăm să susținem fiecare cetățean, după care vom face o investigație de ce ne-am pomenit într-o asemenea situație”, a spus Buzu.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

De la începutul înregistrării, peste 701.000 de persoane, au depus cereri pe platforma compensatii.gov.md, pentru a beneficia de facturi mai mici la energie, în perioada rece a anului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi Dalai Lama a dat asigurări că se recuperează bine după operaţia...

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.