Bașcana Găgăuziei și mai mulți deputați au participat alături de condamnatul Ilan Șor la un eveniment organizat la Moscova. Reacția PAS: „Este rușinos”

Publicat:

Bașcana Găgăuziei și mai mulți deputați au participat alături de condamnatul Ilan Șor la un eveniment organizat la Moscova. Reacția PAS: „Este rușinos”

Fugarul condamnat Ilan Șor, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, deputata Marina Tauber, deputatul Vasile Bolea, liderul Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, dar și alte persoane afiliate lui Șor se află la Moscova, acolo unde astăzi a avut loc un „eveniment dedicat unificării opoziției moldovenești”, scrie jurnal.md.

post-img


În cadrul „evenimentului”, Șor a anunțat despre crearea unui nou bloc politic – „Victorie”.

„Noi am stabilit conducerea blocului. Secretarul executiv al Consiliului Politic Național a fost desemnat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Eu voi conduce Comitetul Executiv. Marina Tauber, deputat al Parlamentului Moldovei, a devenit secretarul Comitetului Executiv. Blocul nostru se numește „Victoria”, și nu se referă doar la câștigarea alegerilor prezidențiale. După scrutin, va începe adevărata muncă. Acum este important ca rațiunea să câștige”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Citește și: Alegeri prezidențiale: Andrei Spînu ar putea fi șeful staffului electoral al Maiei Sandu

În acest context, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a venit cu o reacție pe o rețea de socializare.

„O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Cred că putem spune clar, la Moscova s-a creat blocul criminal organizat „Victoria/Pobeda”. S-au creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei”, a scris Spânu pe Telegram.

Amintim că, în aprilie 2023, fugarul Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie cu executare. Prin decizia Curții de Apel Chișinău, Ilan Șor a fost găsit vinovat de escrocherie și de spălare de bani. Sentința este una definitivă și executorie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să se încheie astăzi

Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să se încheie astăzi Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să...

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Ambasadorul Sloveniei

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Ambasadorul Sloveniei Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Sloveniei în țara noastră, Robert...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea. Specialiştii avertizează: „Nimeni nu ar trebui să își riște vederea pentru a-și schimba culoarea ochilor”

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea. Specialiştii avertizează: „Nimeni nu ar trebui să își riște vederea pentru a-și schimba culoarea ochilor” Specialiştii oftalmologi sunt extrem...

Dorin Recean, o vizită de lucru la Bruxelles

Dorin Recean, o vizită de lucru la Bruxelles Dorin Recean efectuează, în perioada 20 - 21 mai, o vizită de lucru la Bruxelles, unde va...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.