Bavaria, patria Oktoberfest, se revoltă împotriva legalizării canabisului

Publicat:

Bavaria, patria Oktoberfest, se revoltă împotriva legalizării canabisului

În pofida legalizării recente a canabisului în Germania, vizitatorii Oktoberfest din Munchen ar putea avea parte de o dezamăgire: autorităţile din Bavaria au anunţat marţi că au interzis ţigările cu marijuana pe terasele cafenelelor, în restaurante şi la festivaluri, informează AFP.

Guvernul conservator din acest land din sudul Germaniei a spus că doreşte “să limiteze consumul de canabis în public”, în pofida legalizării acestui drog la nivel federal, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Clemens Baumgärtner, directorul Oktoberfest, celebrul festival al berii din capitala bavareză, a declarat că doreşte să facă din acest eveniment o zonă fără canabis.

“Un festival pentru întreaga familie, precum Oktoberfest, şi consumul de canabis nu se potrivesc”, a spus el.

De la 1 aprilie, Germania a devenit cea mai mare ţară din UE care a legalizat consumul de canabis printr-o reformă care suscită atât aşteptări, cât şi îngrijorări.

Adulţii germani care sunt amatori de canabis pot de acum înainte să deţină 25 de grame de canabis uscat în spaţii publice, iar cultivarea plantelor de marijuana la domiciliu – până la 50 de grame şi până la trei plante per adult – este permisă.

În schimb, consumul de canabis este interzis pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor, creşelor, terenurilor de joacă pentru copii şi spaţiilor sportive publice. Iar în zonele pietonale, el este interzis între orele locale 07:00 şi 20:00.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Însă Germania este un stat federal, iar fiecare land regional dispune de un anumit grad de libertate pentru a decide felul în care aplică noua legislaţie în domeniu.

“Bavaria consolidează protecţia copiilor şi a tinerilor”, a declarat şeful guvernului bavarez, conservatorul Markus Soder, care s-a opus legalizării canabisului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Financial Times a încheiat un acord cu OpenAI pentru ca ChatGPT să-i poată folosi conţinuturile

Financial Times a încheiat un acord cu OpenAI pentru ca ChatGPT să-i poată folosi conţinuturile Publicaţia britanică Financial Times (FT) a anunţat săptămâna aceasta...

Diana Șoșoacă insistă să candideze la Primăria Bucureștiului – Documente suplimentare depuse la Biroul Electoral

Diana Șoșoacă insistă să candideze la Primăria Bucureștiului - Documente suplimentare depuse la Biroul Electoral Senatoarea Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS România, insistă să candideze...

Cehia acordă cuplurilor de acelaşi sex cea mai mare parte a drepturilor cuplurilor căsătorite, dar nu şi dreptul de a se căsători

Cehia acordă cuplurilor de acelaşi sex cea mai mare parte a drepturilor cuplurilor căsătorite, dar nu şi dreptul de a se căsători Cuplurile de acelaşi...

The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru aprovizionarea cu alimente în Fâşia Gaza

The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru aprovizionarea cu alimente în Fâşia Gaza Cântăreţul The Weeknd a donat 2 milioane de dolari pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.