Biden a promis că va opri furnizarea de arme Israelului dacă va intra în Rafah

Publicat:

Biden a promis că va opri furnizarea de arme Israelului dacă va intra în Rafah

Președintele SUA a mai menționat că, în opinia sa, acțiunile statului evreu în această localitate nu au „depășit încă linia roșie”.

Statele Unite vor opri furnizarea de arme Israelului dacă armata israeliană va lansa o operațiune în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, adeclarat președintele american Joe Biden într-un interviu pentru CNN .


Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Am clarificat că, dacă intră în Rafah – nu au intrat încă în Rafah – dacă intră în Rafah, nu voi furniza arme”, a spus Biden.

Vom continua să asigurăm securitatea Israelului din punctul de vedere al [sistemului antirachetă] Iron Dome <…> Nu vom furniza arme și obuze de artilerie”, a menționat el.

El a mai adăugat că, în opinia sa, Israelul nu a trecut încă linia roșie în conflictul din Gaza și nu a lansat o operațiune la Rafah.

Liderul american a spus că acțiunile statului evreu din Rafah „nu au depășit o linie roșie”, chiar dacă acele acțiuni au provocat tensiuni în regiune. “Nu au intrat în zone populate. Ceea ce au făcut este chiar la graniță“, a spus el. „Le-am spus lui Bibi [prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu] și Cabinetului de Război că nu vor avea sprijinul nostru dacă atacă efectiv aceste centre de populație”, a spus Biden.

După cum notează postul TV, astfel de declarații ale președintelui SUA reprezintă un „punct de cotitură” în conflictul din Gaza.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Anterior, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Washingtonul analizează unele tipuri de asistență militară pe termen scurt pentru Israel în legătură cu situația din jurul orașului palestinian Rafah.

Pe 7 mai, ziarul Politico a scris, citând surse, că Statele Unite, prin amânarea aprovizionării cu bombe de precizie, urmăresc să trimită un semnal politic Israelului. Potrivit acesteia, democratul Biden este sub presiunea membrilor partidului care cer să pună condiții Israelului înainte de a trimite arme. 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune din Slovacia: Starea premierului Fico se ameliorează

Starea premierului Fico se ameliorează Starea premierului slovac Robert Fico se ameliorează, inclusiv capacitatea sa de comunicare, la cinci zile după ce a fost rănit...

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară Peste o sută de instituții de educație preșcolară din orașul Chișinău și...

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului Funcționarii responsabili de promovarea legii georgiene privind „agenții străini” de tip rusesc ar putea fi supuși...

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk Rusia a anunţat luni ocuparea satului Bilogorvka (Bilohorivka), unul dintre ultimele rămase necucerite în regiunea ucraineană Lugansk, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.