Biden spune că Israelul va înceta operaţiunile militare din Gaza în timpul Ramadanului

Publicat:

Biden spune că Israelul va înceta operaţiunile militare din Gaza în timpul Ramadanului

Preşedintele american Joe Biden a afirmat luni seara că Israelul îşi va înceta operaţiunile militare împotriva Hamas în Fâşia Gaza în timpul Ramadanului, în cadrul unui armistiţiu în curs de negociere, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Se apropie Ramadanul şi există un acord cu israelienii conform căruia ei nu se vor angaja în operaţiuni în timpul Ramadanului, pentru a ne lăsa timp să scoatem toţi ostaticii” deţinuţi de mişcarea islamistă palestiniană, a declarat Biden într-un interviu pentru televiziunea americană NBC.


Citeşte şi: Macron NU exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina – Stiripesurse.md

Egiptul, Qatarul, SUA, Franţa şi alte ţări încearcă să negocieze de mai multe săptămâni un nou armistiţiu între Israel şi Hamas.

“Am speranţa ca până lunea viitoare vom avea un armistiţiu”, a mai declarat preşedintele american luni seara la New York în timpul unei deplasări. “Consilierul meu pentru securitate naţională îmi spune că suntem aproape, (însă) aceasta nu s-a făcut încă”, a nuanţat Biden.

Un responsabil israelian a declarat pentru site-ul de informaţii Ynet, sub acoperirea anonimatului, că “tendinţa este pozitivă”.

Citeşte şi: Moldovenii ar putea merge doar cu buletinul în UE – Stiripesurse.md

Potrivit unei surse din cadrul mişcării islamiste palestiniene, discuţiile vor viza un armistiţiu de şase săptămâni, asociat cu eliberarea de ostatici deţinuţi de Hamas şi a unor prizonieri palestinieni deţinuţi de Israel, precum şi cu intrarea în Gaza a unei importante cantităţi de ajutor umanitar.

În interviul său pentru NBC, Joe Biden a apreciat că un asemenea acord “ne dă timp să începem să avansăm în direcţii pe care numeroase ţări arabe sunt gata să le adopte” în termeni de normalizare a relaţiilor cu Israelul.

Biden spune că Israelul va înceta operaţiunile militare din Gaza în timpul Ramadanului

“Cred că dacă vom obţine acest armistiţiu temporar, vom putea merge într-o direcţie ce ne va permite să schimbăm dinamica”, a adăugat preşedintele american.

Israelul s-a “angajat” să evacueze părţi importante din Rafah înainte de “a elimina restul (mişcării islamiste) Hamas”, a subliniat Joe Biden. Însă el a atenţionat că “singurul mod pentru Israel de a supravieţui” este de a ajunge la un acord care să garanteze “pacea şi securitatea pentru israelieni şi palestinieni”.

Într-un context de tensiuni în creştere cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, Biden a atenţionat că dacă Israelul va continua cu “guvernul său incredibil de conservator… el va pierde susţinerea întregii lumi”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în...

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni în Italia pentru că au agresat...

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează un cetățean al Ucrainei în legătură cu actele depistate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.