Biden: Statele Unite vor interzice accesul navelor rusești în porturile americane

Publicat:

Președintele american Joe Biden a declarat joi că Statele Unite vor interzice accesul navelor rusești în porturile americane, în încercarea de a izola și mai mult Moscova pe fondul invaziei sale în Ucraina, informează mediafax.

„Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deținută sau operată de interese rusești nu va avea voie să acosteze în portul Statelor Unite sau să acceseze țărmurile noastre”, a declarat Biden joi în declarațiile de la Casa Albă.


Citește și : China se opune sancţiunilor unilaterale

El a spus că este „un alt pas critic” pe care SUA îl face alături de aliații săi din Canada și Europa „pentru a refuza Rusiei beneficiile sistemului economic internațional de care s-a bucurat atât de mult în trecut”.

Președintele american Joe Biden a declarat că a vorbit cu premierul ucrainean Denys Shmyhal, care s-a aflat la Casa Albă joi dimineață, unde s-a întâlnit cu consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan, împreună cu ambasadoarea Oksana Markarova.

Biden a spus că ar trebui acordat „un credit enorm” agențiilor de pe teren care expun „crimelor de război”.

„Este atât de clar pentru întreaga lume acum. Acum [Rusia] a lansat și și-a reorientat campania pentru a cuceri noi teritorii în estul Ucrainei, iar noi ne aflăm acum într-o fereastră critică de timp în care vor pregăti terenul pentru următoarea fază a acestui război”, a continuat Biden.

SUA și aliații săi “se mișcă cât mai repede posibil” pentru a furniza arme forțelor ucrainene pentru a-și apăra țara, a spus el, anunțând un alt ajutor militar de 800 de milioane de dolari.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat și că va face o cerere oficială săptămâna viitoare pentru ca Congresul să aprobe un al doilea pachet suplimentar de finanțare pentru a ajuta Ucraina.

Citește și : Turismul mondial îşi va reveni din pandemie în 2023

„Pentru a susține Ucraina pe durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o solicitare de buget suplimentar pentru a continua să distribuim fără întrerupere arme și muniții către bravii luptători ucraineni și să continuăm să oferim asistență economică poporului ucrainean”, a declarat Biden în declarații de la Casa Albă.

Biden a ținut, de asemenea, să le mulțumească contribuabililor și militarilor americani pentru contribuțiile lor în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai frumoase actrițe românce, rol principal într-un film britanic regizat de un star din seria ‘Harry Potter’

Una dintre cele mai frumoase actrițe românce, rol principal într-un film britanic regizat de un star din seria 'Harry Potter' Devenită celebră pentru rolul din...

Cum poți verifica dacă telefonul tău este urmărit. Au fost dezvăluite codurile secrete

Cum poți verifica dacă telefonul tău este urmărit. Au fost dezvăluite codurile secrete Dezvoltarea tehnologiei a adus cu sine și câteva pericole în viața privată...

Dieta keto poate avea efecte negative, avertizează experții

Dieta keto poate avea efecte negative, avertizează experții Dieta săracă în carbohidrați, care promite să vă ajute să slăbiți fără efort, prin simpla eliminare a...

Planeta Saturn a ‘lansat’ o cometă în afara sistemului solar. Obiectul călătorește cu viteze de peste 10.000 de km/h

Planeta Saturn a 'lansat' o cometă în afara sistemului solar. Obiectul călătorește cu viteze de peste 10.000 de km/h Astronomii cred că au descoperit o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.