Blinken a evidențiat progresul democratic și reformele din R.Moldova. Câți bani vor veni din SUA

Publicat:

Secretarul de Stat Antony Blinken și Administratoarea USAID Samantha Power au evidențiat progresul democratic și reformele din Republica Moldova și au anunțat noi angajamente ale Statelor Unite și altor parteneri în sprijinul progresului.

Noile angajamente anunțate în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite vor sprijini eforturile guvernamentale și vor facilita ameliorarea serviciilor publice ca parte a Inițiativei USAID „Democrația Aduce Rezultate”.


Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

În cadrul evenimentului dedicat inițiativei USAID „Democrația Aduce Rezultate” organizat în marja Adunării Generale a ONU, fundațiile și companiile au anunțat noi investiții pentru consolidarea securității și rezilienței cibernetice, cât și pentru a spori responsabilitatea și participarea guvernamentală în promovarea valorilor democratice în Republica Moldova.

Acest anunț include un grant în valoare de un milion din partea Google oferit pentru Foundation for Advancement of Moldova (FAM) și INCO pentru îmbunătățirea securității cibernetice a Moldovei. Beneficiarii vor consolida reziliența societății civile, instituțiilor guvernamentale și mediului de afaceri împortiva amenințărilor cibernetice și dezinformării. Foundation for Advancement of Moldova va depune eforturi pentru a accelera dezvoltarea inițiativei Academia de Securitate Cibernetică a Moldovei, inclusiv elaborarea curriculum-ului și sesiunilor de instruire pentru a facilita accesarea oportunităților de prim nivel din domeniul securității cibernetice.

Prin grantul oferit INCO, Google crează burse pentru Certificate Profesionale Google disponibile pentru studenții din Moldova care vin din zone mai izolate și dispun de acces limitat la oportunități. Ei vor beneficia de suport personalizat pentru a-i ajuta să finalizeze cursurile online și să obțină certificate profesionale în domeniile tehnologice în rapidă dezvoltare și cu cerere ridicată. Pe lângă angajamentele filantropice, Google va explora și modalități de colaborare cu guvernul și societatea civilă pentru a aborda provocările și oportunitățile cheie comune.

Republica Moldova este una din cele patru țări care primesc 20 de milioane de dolari din partea Ford Foundation în sprijinul oportunităților pentru democrație, inclusiv finanțarea eforturilor Ford de lungă durată de a consolida pilonii democrației și de a stimula receptivitatea guvernului față de cetățenii care muncesc în toată lumea pentru a consolida responsabilitatea, participarea și valorile democratice prin promovarea conlucrării dintre oameni și guvernele lor.

Adițional, Chandler Foundation a exprimat un angajament de până la 4 milioane dolari timp de trei ani pentru consolidarea guvernanței democratice și lupta cu corupția în țările din cadrul inițiativei „Democrația Aduce Rezultate”, care va include eforturile anticorupție din Republica Moldova.

„Aceste angajamente vor aborda în mod direct cele mai urgente necesități și provocări cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova, în procesul de construire a unui viitor democratic și european,” a spus Șeful Misiunii USAID Moldova, Jeff Bryan.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

„Aplaud viziunea partenerilor noștri din sectorul filantropic și privat, care dedică resurse pentru aceste inițiative care sporesc oportunitățile economice pentru moldoveni, consolidează securitatea țării care a fost obținută atât de greu și catalizează implicarea cetățenilor.”

Resursele adiționale vor fi investite în mod strategic pentru a alinia eforturile curente ale Republicii Moldova de a asigura creșterea economică, consolida guvernanța democratică și crea un viitor democratic, prosper și european pentru cetățenii săi. 

CITESTE SI

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.