Bolea demontează zvonurile: Avem un stoc suficient de seminţe de floarea-soarelui

Publicat:

Bolea demontează zvonurile: Avem un stoc suficient de seminţe de floarea-soarelui

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, spune că stocul de semințe de floarea-soarelui în Moldova constituie aproximativ 350 mii tone și oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă.

Citeşte şi: Buzu recunoaşte că pensiile nu sunt suficiente pentru un trai decent – Stiripesurse.md


Ministrul spune că politica de preț trebuie să fie una obiectivă, corectă și responsabilă față de consumatorul final de ulei.

„Pentru a proteja producătorii de cereale și pentru a contribui la crearea unui lanț valoric complet a fost prelungită perioada de licențiere a importului de grâu, porumb și semințe de flaorea soarelui, care este un instrument de echilibrare a poziției distrorsionate din piață.

Bolea demontează zvonurile: Avem un stoc suficient de seminţe de floarea-soarelui

Eliminând declarațiile politice și bazându-ne strict pe componenta economică, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va asigura o platformă de dialog între producătorii de cereale și procesator, fiecare să vină cu cifrele reale și corecte, pentru ca să putem lua decizii și să identificăm soluții viabile până la recolta nouă de floarea-soarelui.

Luni, 1 aprilie, în cadrul ministerului va avea loc o ședință de lucru între producătorii de cereale și procesator pentru a identifica soluții rezonabile, dar întâi de toate corecte în raport cu cei 2,5 mln de consumatoriii finali de ulei”, spune Bolea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.