Camera Reprezentanţilor a votat un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok în SUA

Publicat:

Camera Reprezentanţilor a votat un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok în SUA

Camera Reprezentanţilor a votat în favoarea unui proiect de lege care ar putea duce la interzicerea aplicaţiei TikTok în Statele Unite. Proiectul de lege ar forţa compania-mamă a TikTok, ByteDance, să vândă către o companie americană sau să se confrunte cu o interdicţie.

Camera Reprezentanţilor a aprobat sâmbătă un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok în Statele Unite, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Proiectul de lege forţează proprietarul chinez al TikTok, ByteDance, să vândă aplicaţia către o companie americană în aproximativ un an sau să se confrunte cu o interdicţie internă. Versiunile anterioare ale proiectului de lege acordau ByteDance doar şase luni pentru a găsi un nou proprietar, notează Business Insider.

Proiectul de lege a trecut cu 360 de voturi pentru şi 58 împotrivă.

Acest pachet legislativ se va îndrepta spre Senat în câteva zile, unde ar urma să fie adoptat.

Politicienii americani şi-au exprimat de ani de zile îngrijorarea în legătură cu securitatea TikTok, deoarece ByteDance este obligată să partajeze date cu guvernul chinez. TikTok are aproximativ 170 de milioane de utilizatori numai în Statele Unite.

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Preşedintele Joe Biden şi-a semnalat intenţia de a semna legea săptămâna viitoare, dacă aceasta va trece de Senat. Chiar dacă proiectul de lege ar putea duce la o vânzare forţată în loc de o interdicţie totală, conducerea companiei TikTok se teme de ce este mai rău şi se aşteaptă să o conteste în instanţă.

“Acest proiect de lege are un rezultat prestabilit: interzicerea totală a TikTok în Statele Unite”, a declarat luna trecută un purtător de cuvânt al ByteDance.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat de 102 de ani,sosit la Berlin din România, şi o femeie de 98 de ani,cel mai longeviv cuplu din Germania

Un bărbat de 102 de ani,sosit la Berlin din România, şi o femeie de 98 de ani,cel mai longeviv cuplu din Germania Gottfried Schmelzer, în...

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.