Canada înregistrează în 2023 cea mai rapidă creștere a populației din ultimii 66 de ani

Publicat:

Canada înregistrează în 2023 cea mai rapidă creștere a populației din ultimii 66 de ani

Populația Canadei a atins un nivel record de 40,77 milioane de locuitori în 2023, în mare parte datorită imigrației temporare, a anunțat miercuri Statistics Canada, citat de Reuters.

Țara a adăugat 1,27 milioane de persoane în 2023, cu 3,2% mai mult decât în anul precedent – marcând cea mai mare creștere din 1957, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Afluxul de imigranți ar fi motivul pentru care există o penurie de locuințe care a crescut prețurile spațiilor de locuit și a trimis accesibilitatea la noi minime, afectând ratingul de aprobare al premierului Justin Trudeau. Creșterea populației a tras în jos și cifrele privind produsul intern brut pe cap de locuitor al țării, așa cum s-a văzut în ultimul trimestru, precum și nivelurile de productivitate, au declarat economiștii și Banca Canadei.

„În 2023, marea majoritate (97,6%) a creșterii populației Canadei provine din migrația internațională (atât imigrația permanentă, cât și cea temporară), iar restul (2,4%) provine din sporul natural”, se arată într-un comunicat al Statscan.

„Acesta a fost al doilea an consecutiv în care imigrația temporară a determinat creșterea populației și al treilea an consecutiv cu o creștere netă a NPR (rezidenți nepermanenți)”, se mai arată în comunicat.

Canada s-a bazat foarte mult pe imigrație pentru a-și stimula forța de muncă și creșterea economică, aproape un sfert din populație fiind reprezentată de rezidenți canadieni care nu sunt născuți în Canada în 2021, potrivit raportului FMI pentru 2021. Acesta este cel mai ridicat nivel dintre națiunile G7. Dar în ultimele luni, guvernul liberal al lui Trudeau a încercat să contracareze presiunea prin măsuri de limitare a numărului de studenți internaționali și de rezidenți nepermanenți care pot veni în Canada în fiecare an.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Se estimează că 2.661.784 de rezidenți nepermanenți trăiau în Canada la 1 ianuarie 2024, arată datele Statscan. Dintre aceștia, 2.332.886 erau posesori de permise și membrii familiilor lor care locuiau cu ei, iar 328.898 erau solicitanți de azil cu sau fără permise de muncă sau de studii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acțiunile Israelului în Gaza

Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acțiunile Israelului în Gaza Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri că orice decizie a Curții Penale...

Zelenski cere sisteme suplimentare de apărare antiaeriană

Zelenski cere sisteme suplimentare de apărare antiaeriană Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut vineri sisteme suplimentare de apărare antiaeriană pentru a ajuta la protejarea împotriva...

Președinta Maia Sandu i-a înmânat violonistei Alexandra Conunova titlul onorific de ,,Artist al Poporului”

Președinta Maia Sandu i-a înmânat violonistei Alexandra Conunova titlul onorific de ,,Artist al Poporului” Șefa statului i-a înmânat, astăzi, pe scena Sălii cu Orgă, titlul...

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi (presă)

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi (presă) Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.