Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

Publicat:

Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a cerut marţi să se pună capăt detenţiei lui Julian Assange, după autorizarea unui nou recurs împotriva extrădării în SUA a fondatorului WikiLeaks, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Înalta Curte britanică l-a autorizat pe Assange să înainteze recurs împotriva extrădării sale, perturbând astfel eforturile Washingtonului de a-l judeca pe australianul de 52 de ani acuzat de divulgarea unor secrete militare americane.


Vezi şi: VIDEO – Cutremure în regiunea Napoli, fără pagube majore – Stiripesurse.md

În urma acestei decizii, prim-ministrul australian şi-a reiterat îndemnurile la încetarea urmăririlor penale împotriva lui Assange, declarând că “nu e nimic de câştigat” de pe urma încarcerării lui.

Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

“Continuăm să lucrăm foarte strâns pentru a ajunge la acest rezultat”, a declarat Albanese în faţa unor jurnalişti, apreciind că “este de ajuns”.

Assange va fi autorizat să facă apel pentru a şti dacă va beneficia de apărarea libertăţii de exprimare în calitate de străin în sistemul juridic american.

Guvernul britanic a aprobat extrădarea lui Assange în iunie 2022.

El este deţinut la închisoarea de înaltă securitate Belmarsh din Londra din aprilie 2019, după ce a stat şapte ani refugiat în ambasada Ecuadorului la Londra.

Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

Albanese declarase la începutul anului că judecarea lui Assange “nu poate continua la infinit”.

Autorităţile americane vor să-l judece pe Assange pentru că a divulgat secrete militare americane cu privire la războaiele din Irak şi din Afganistan.

El este acuzat că, începând din 2010, a publicat 700.000 de documente confidenţiale asupra activităţilor militare şi diplomatice americane, în special în Irak şi Afganistan, şi riscă în SUA până la 175 de ani de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.