Captură record: 25 de tone de canabis au fost confiscate în Liban

Publicat:

Poliţia din Liban a anunţat vineri că a confiscat o cantitate record de 25 de tone de canabis care urmau să plece din portul Beirut către un stat african, transmite AFP, scrie agerpres.

Captura a fost realizată la jumătatea lui martie, datorită informaţiilor primite de brigada de stupefiante care urmărea cazul de o lună. A fost sechestrat un convoi de opt camioane care urma să intre în port, au precizat într-un comunicat Forţele libaneze de securitate internă (FSI).


Citește și : OMS dezminte că ar fi ştiut în avans de posibila transmitere de la om la om a noului coronavirus

“Au fost confiscate cantităţi importante de haşiş, circa 25 de tone. Drogul era disimulat într-un mod profesionist, în saci cu îngrăşăminte”, încărcătura urmând să ajungă într-o ţară africană neprecizată.

“Este cea mai importantă captură de acest gen din istoria Libanului”, a notat FSI, enumerând între tipurile de canabis găsite “Floare de primăvară”, “Spiritul Beirutului” sau “Kiki do you love me”.

În Liban cultivarea canabisului este ilegală, iar legislaţia prevede sancţionarea cu închisoarea a traficului de droguri. Totuşi, astfel de activităţi sunt larg răspândite de mai multe decenii, mai ales în regiunea Bekaa (est), unde a devenit o industrie de milioane de dolari, mai ales în timpul războiului civil (1975-1990) care a devastat zona.

Potrivit ONU, Libanul este al treilea producător mondial de droguri, după Afganistan şi Maroc.

Citește și : Germania înlocuieşte vechile avioane Tornado cu aparate Eurofighter

Din 2018, autorităţile libaneze au în vedere legalizarea cultivării de cannabis în scopuri terapeutice.

Pe lângă operaţiunile punctuale ale poliţiei împotriva baronilor traficului de droguri, armata libaneză lansează acţiuni de distrugere a plantaţiilor de canabis întinse pe mii de hectare în valea Bekaa. În 2012, cultivatorii au atacat buldozerele armatei cu lansatoare de rachete, acuzând guvernul că le fură pâinea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.