Care este cel mai bun moment să iei vitamina D pentru o absorbție maximă

Publicat:

Care este cel mai bun moment să iei vitamina D pentru o absorbție maximă

Deficitul de vitamina D, sugerează cercetătorii, apare cel mai adesea ca urmare a unei diete din care lipsesc alimentele care o conţin şi din cauza faptului că mulți oameni „nu văd soarele” în timpul iernii și/sau își acoperă pielea în timp ce sunt în aer liber. Valoarea zilnică de vitamina D recomandată pentru un adult mediu este de 20 micrograme, potrivit eatingwell.com.

Dacă vă număraţi printre persoanele care au nevoie de suplimente de vitamina D şi vreţi să vă asigurați nu numai că luați cantitatea potrivită, ci și că organismul dumneavoastră o absoarbe în mod corespunzător, citiți mai departe de ce factori ar trebui să ţineţi seama în timpul curei.


Starea de sănătate

În primul rând, mai multe afecțiuni pot influența nivelurile (sau nevoile) de vitamina D ale unei persoane. Printre acestea se numără osteoporoza sau osteopenia, depresia, bolile renale sau hepatice și faptul de a avea un istoric familial de afecțiuni neurologice, pentru a numi doar câteva.

Potrivit doctorului David Davidson, cardiolog la Endeavor Health Medical Group din Chicago, este deosebit de important ca „persoanele cu probleme de absorbție, cum ar fi boala inflamatorie intestinală sau după o operație de bypass gastric”, să colaboreze cu medicii pentru a-și regla doza și să primească îndrumări personalizate cu privire la momentul în care trebuie să ia vitamina D.

Greutatea corporală poate modifica, de asemenea, absorbția și dozajul, așa că asigurați-vă că cereți medicului dumneavoastră o recomandare individuală înainte de a începe să luați vitamina D.

Preferință individuală

Indiferent de motivul pentru care includeți un supliment de vitamina D, este important să vă gândiți la momentul în care vă puteți aminti să îl luați. Poate părea evident, dar este dificil să profitați de toate beneficiile vitaminei D pentru sănătate dacă uitați să o luați în majoritatea timpului.

Multe persoane se descurcă bine prin asocierea rutinei de a lua vitamina D cu altceva pe care îl fac zilnic pe pilot automat. Țineți cont de acest lucru atunci când vă gândiți când să vă luați suplimentele.

„Dacă vă spălați întotdeauna pe dinți dimineața după micul dejun, de exemplu, puteți să vă puneți suplimentele de vitamina D lângă periuța de dinți pentru a vă aminti să le luați în fiecare zi”, spun specialiştii.

Obiceiuri alimentare

Deoarece vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, este indicat să o asociaţi cu o masă care include alimente bogate în grăsimi, cum ar fi avocado, nuci, semințe, lactate integrale și fructe de mare grase, pentru a maximiza absorbția.

Tipul de vitamina D

Există două tipuri de vitamina D: D2 și D3. Plantele cultivate cu UV, ciupercile și alimentele îmbogățite furnizează D2, în timp ce D3 o obținem din lumina soarelui și din ingrediente de origine animală. Deși ambele sunt importante și benefice, vitamina D3 este mai biodisponibilă decât vitamina D2.

Acest lucru înseamnă că organismul dumneavoastră utilizează mai eficient vitamina D3, astfel încât este posibil să aveți nevoie de o doză mai mare de vitamina D2 pentru a obține aceleași efecte ca și în cazul unui supliment care include doar D3.

Înainte de a începe orice regim nou de suplimente, discutați cu medicul despre cea mai bună formă de vitamina D pentru dumneavoastră. Iar dacă luați deja un supliment de vitamina D, confirmați cu acesta că luați forma corectă.

Dimineața sau seara?

Conform consensului științific actual, specialiştii sunt de acord că nu contează la ce oră din zi luați suplimentul de vitamina D.

Mulți oameni consideră că este la îndemână să ia suplimentele dimineața, altora le place să le ia după cină. Nu ar trebui să existe o diferență substanțială în ceea ce privește ratele de absorbție între dimineaţă şi seară, dar este important să nu săriţi peste dozele recomandate.

Înainte de masă sau după masă

„Momentul în care se ia suplimentul de vitamina D nu ar trebui să conteze, dar ar trebui să fie luat cu alimente”, confirmă cardiologul David Davidson. „Deoarece este o vitamină solubilă în grăsimi, alimentele, în special grăsimile sănătoase, vor ajuta la absorbția vitaminei D”, explică el.

De exemplu, dacă obişnuiţi să mâncaţi, de exemplu, pâine prăjită cu unt în fiecare dimineață, „luați în considerare posibilitatea de a o lua cu acea masă, deoarece untul conține grăsimi sănătoase”, sfătuiesc nutriţioniştii. Sau, dacă vă place să serviți cina cu o salată laterală acoperită cu o mână de nuci și stropită cu o vinegretă, luați vitamina D înainte de a vă așeza la masă.

Există un moment optim?

Cel mai bun moment pentru a lua un supliment de vitamina D este atunci când acesta se potrivește cu programul dumneavoastră din timpul zilei și când ştiţi sigur că îl puteţi lua.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Salvarea planetei poate veni de la această descoperire: China și Marea Britanie au realizat un material ce poate capta gaze cu efect de seră

Salvarea planetei poate veni de la această descoperire: China și Marea Britanie au realizat un material ce poate capta gaze cu efect de seră Un...

Calendarul zilei de 20 Mai

Calendarul zilei de 20 Mai 1859 - S-a născut soprana australiană Nelly Melba (m.23.02.1931). 1895 - A murit Jose Marti, scriitor şi om politic cubanez, unul dintre organizatorii...

Horoscop 20 mai 2024

Horoscop 20 mai 2024 Atenţie la deplasările de astăzi, v-ar putea aştepta surprize neplăcute, potrivit stiripesurse.ro. Horoscop 20 mai 2024 Berbec Berbecii vor să primească un ajutor...

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.