Care sunt cele mai bune 20 de ţări în care să trăieşti şi să munceşti

Publicat:

Care sunt cele mai bune 20 de ţări în care să trăieşti şi să munceşti

Market Australia, o companie de analiză de date, a publicat o listă cu cele mai bune 40 de țări pentru a trăi și a lucra, scrie TA NEA, potrivit stiripesurse.ro.

Lista a suscitat deja comentarii, mai ales că în mod surprinzător primele 20 de locuri sunt acoperite în totalitate de țări europene. Pe primul loc se află Spania, care oferă lucrătorilor 30 de zile de concediu anual plătit și șase sau mai multe săptămâni de concediu medical de asemenea plătit.


Citeşte şi: Accident grav la Măgdăcești

În plus, plăteşte părinților 100% din salariu pe durata concediului de creştere a copilului, oferind mamelor 16 săptămâni de concediu, iar taților 12 săptămâni, fiind cel mai mare concediu paternal acordat în raport cu restul țărilor.

Care sunt cele mai bune 20 de ţări în care să trăieşti şi să munceşti

Pe locul al doilea se află Luxemburg, iar pe locul al treilea Franța, după care urmează Olanda și Finlanda care completează astfel primele cinci poziţii.

Potrivit analizei, țările din top 20 oferă între 20 şi 30 de zile de concediu plătit în decursul unui an, iar Bulgaria este ţara care oferă cel mai mare concediu de maternitate. În Grecia nu există deloc concediu de paternitate, în timp ce Olanda, Suedia, Italia și România oferă doar o săptămână.

În Germania, care nu se află în top 20, se lucrează cele mai puține ore pe an, în medie 1.340,9. Urmează lucrătorii din Danemarca, cu 1.371,6 ore de muncă și norvegienii cu 1.424,6 ore de muncă pe an. La polul opus, cele mai multe ore de lucru se înregistrează în ţările sud-americane Columbia, Mexic și Chile, ţări care, desigur, nu se află pe lista ţărilor care oferă condiţii bune de viaţă şi muncă.

Lista celor mai bune 20 de ţări pentru a trăi şi a munci este următoarea:

1. Spania
2. Luxemburg
3. Franţa
4. Olanda
5. Finlanda
6. Bulgaria
7. Slovenia
8. Estonia
9. Lituania
10. Austria
11. Portugalia
12. Suedia
13. Danemarca
14. Polonia
15. Italia
16. România
17. Belgia
18. Ungaria
19. Letonia
20. Grecia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.