Carne de tun: Peste 50.000 de militari ruşi au pierit în Ucraina

Publicat:

Carne de tun: Peste 50.000 de militari ruşi au pierit în Ucraina

Numărul militarilor ruşi care au murit în războiul din Ucraina depăşeşte în prezent 50.000, sugerează un calcul întocmit de BBC, citat miercuri de EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md


În cel de-al doilea an al invaziei Rusiei asupra Ucrainei, declanşată la 24 februarie 2022, numărul morţilor a fost cu aproape 25% mai mare decât în primul an, potrivit serviciului în limbă rusă al BBC, care din 2022 contabilizează decesele cu ajutorul grupului independent Mediazona şi al voluntarilor.

Carne de tun: Peste 50.000 de militari ruşi au pierit în Ucraina

Cei care au participat la această numărătoare au analizat şi date din rapoarte oficiale, ziare şi reţele sociale.

Potrivit BBC, peste 27.300 de militari ruşi au murit în al doilea an de lupte, reflectând modul în care victoriile teritoriale au avut costuri umane uriaşe.

Ucraina a folosit formula de “maşină de tocat carne” pentru a descrie strategia Rusiei de a trimite valuri de soldaţi pentru a încerca să epuizeze forţele ucrainene şi să expună locurile în care se află acestea pentru a fi luate în vizor de artileria rusă.

Carne de tun: Peste 50.000 de militari ruşi au pierit în Ucraina

Numărul real al militarilor ruşi morţi este probabil mult mai mare, notează BBC, subliniind că analiza sa nu include decesele miliţienilor din Doneţk şi Lugansk, teritorii ocupate de ruşi din estul Ucrainei.

În ceea ce le priveşte, autorităţile ucrainene nu comentează de obicei cu privire la numărul morţilor pe câmpul de luptă, deşi în februarie preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că 31.000 de soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa, însă şi în acest caz bilanţul real ar putea fi mult mai mare, scrie EFE. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon Aventură uimitoare pentru o pisică din Utah. Galena...

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston Trupa The Rolling Stones a dat duminică startul turneului...

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv Compania Philips a acceptat să plătească 1,1 miliarde de...

Zece destinații de vacanță care limitează numărul turiștilor. Ce măsuri iau autoritățile

Zece destinații de vacanță care limitează numărul turiștilor. Ce măsuri iau autoritățile Deși, uneori, mulțimile sunt inevitabile în punctele de atracție turistică, acestea pot afecta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.