Cât costa un apartament în complexul de lux care a luat foc în Valencia

Publicat:

Cât costa un apartament în complexul de lux care a luat foc în Valencia

Un apartament în complexul de lux din Valencia care ars joi costă aproximativ 300.000 de euro, a precizat, pentru Știri Diaspora, Adriana Florentina, o româncă care locuiește în zonă. Femeia a relatat ce a însemnat pentru locatarii imobilelor din apropiere această experiență.


„Efectiv nu se putea respira, se simțea mirosul în case. Acum este mai bine. Bate vântul și a împrăștiat fumul. Dar în cele nouă ore, eu care sunt alergică, am avut probleme de respirație“, a spus Adriana Florentina, în exclusivitate pentru Știri Diaspora, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

15.000 de români

Femeia spune că în oraș trăiesc foarte mulți români:

„Este o zonă de lux a orașului. Cartierul este mare și sunt cel puțin 15.000 de români care locuiesc în Valencia. Valoarea estimată a unui apartament aici era de 300.000 euro”.

Prețul ridicat în complexul rezidențial era de lux este dat de utilitățile de lux ale zonei: parc propriu pentru copii, piscină, garaje și magazine la parter, a mai spus românca pentru sursa citată.

Administratorul imobilului, o româncă: „Este o situaţie dezolantă”

Amintim că managerul companiei care administrează imobilul în care a avut loc incendiul nimicitor din Valencia, joi seară, este românca Adriana Banu.

Le-am spus fiicei și soacrei mele să plece, dar alți oameni au rămas înăuntru. Este incredibil. De necrezut. Nu-mi vine să cred! (…) Este un peisaj dezolant, o imagine care cu greu poate fi digerată”, a spus Adriana Banu, în lacrimi.

Românca a explicat că, datorită lui Julián, paznicul clădirii, care a mers din ușă în ușă pentru a le spune oamenilor să iasă afară, și familia ei s-a putut salva.

Numărul morților din incendiul de la Valencia a crescut la 10

Bilanțul deceselor din incendiul din orașul spaniol Valencia a crescut la 10, sâmbătă, după ce autoritățile au anunțat că au localizat resturile a ceea ce cred că este ultima persoană dispărută.

Criminaliștii au găsit a zecea victimă în interiorul clădirii, a declarat delegatul guvernului național în Valencia, Pilar Bernabé, potrivit The Guardian. Ea a spus că poliția va proceda la teste ADN pentru a confirma identitățile tuturor victimelor.

Deși nu s-au raportat alte persoane dispărute, Bernabé a declarat că poliția și pompierii vor continua munca de căutare printre deșeuri în căutarea oricăror alte posibile victime. Nu se știe exact câte persoane se aflau în cele două clădiri când a izbucnit incendiul, dar complexul avea aproximativ 140 de apartamente.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Cei rămași fără adăpost din cauza incendiului, inclusiv mulți refugiați ucraineni, au fost cazați inițial în hoteluri din oraș, dar se aștepta ca aceștia să fie mutați în alte locuințe în timpul weekendului.

Se presupune că un tip de placaj ar fi putut dus la răspândirea rapidă a incendiului, însă, potrivit primarului Valenciei, María José Catalá, cauza oficială este încă necunoscută și este prea devreme pentru a comenta dacă unele materiale folosite în construcția clădirilor ar fi putut să agraveze situația.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova”

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova” În...

VIDEO: A răpit două automobile în aceeași zi

VIDEO: A răpit două automobile în aceeași zi Un bărbat de 26 de ani a fost reținut, fiind suspectat  de răpirea a  două automobile, în...

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.