Cavusoglu a discutat cu omologul saudit despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale

Publicat:

Turcia şi Arabia Saudită vor menţine dialogul pentru a soluţiona dezacordurile, a declarat marţi, la Mecca, ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, după ce a discutat despre relaţiile bilaterale şi acţiunile israeliene din Ierusalim şi Fâşia Gaza cu omologul său saudit, prinţul Faisal bin Farhan, informează Reuters, potrivit agerpres.

Mevlut Cavusoglu şi Faisal bin Farhan s-au întâlnit pentru discuţii menite să depăşească criza din relaţiile bilaterale generată de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în 2018 la Istanbul, incident care a dus la acuzaţii dure şi la boicotarea de către Arabia Saudită a mărfurilor turceşti.


Citeşte şi: Ciocnirile violente dintre palestinieni şi israelieni au continuat şi noaptea trecută – Black News

“Vreau să îi mulţumesc fratelui meu, prinţul Faisal, pentru invitaţie şi ospitalitate. Am avut o întâlnire foarte deschisă şi sinceră şi am abordat câteva domenii problematice din relaţia noastră”, a declarat Cavusoglu pentru agenţia de presă Anadolu, comentarii preluate de televiziuni.

“Am discutat, de asemenea, despre îmbunătăţirea cooperării în plan bilateral şi regional. Am decis să continuăm dialogul şi l-am invitat în Turcia”, a informat ministrul turc de externe.

Citeşte şi: Hamas lansează sute de rachete asupra Israelului – Black News

Cei doi miniştri au discutat şi despre “agresiunea” Israelului, a adăugat Cavusoglu, după ce Liga Arabă a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului asupra Fâşiei Gaza şi a făcut apel la comunitatea internaţională să se mobilizeze urgent pentru a opri escaladarea violenţei pe care a pus-o pe seama acţiunilor israeliene împotriva palestinienilor din Ierusalimul de Est.

Împreună “cu ministrul saudit de externe nu am discutat doar despre legăturile noastre bilaterale, ci şi despre paşii pe care îi putem face în cadrul Organizaţiei Cooperării Islamice, Ligii Arabe şi nu numai”. “Am evaluat şi alte probleme regionale”, a mai precizat şeful diplomaţiei turce. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.