Cea mai mare mită din istoria Rusiei: Peste 50 de milioane de dolari pentru angajații serviciilor secrete

Publicat:

Cea mai mare mită din istoria Rusiei: Peste 50 de milioane de dolari pentru angajații serviciilor secrete

Doi reprezentanți ai unui departament ultrasecret al Ministerului de Interne din Rusia au fugit din țară, după ce au fost acuzați că au luat o mită record, totul în cripto. Unul dintre ei chia ar fi cumpărat apartamente în Burj Khalifa din Dubai, scrie ziarul rus Kommersant.

Georgy Satyukov, fost angajat al Direcției de Control al Crimelor în Tehnologia Informației („K”) a Ministerului de Interne al Rusiei, a fost acuzat în lipsă de luare de mită record, în valoare de 4,9 miliarde de ruble (52 de milioane de dolari), în timp ce fostul său coleg Dmitri Sokolov a fost însărcinat cu medierea. De menționat că direcția „K” este una dintre cele mai clasificate divizii ale Ministerului de Interne al Rusiei, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Satyukov și Sokolov au fost trecuți în urmărire pe lista federală și apoi internațională, iar mai apoi arestați în lipsă. Nu se știe unde sunt ei acum.

Cum și când ar fi primit sumele de bani?

Se presupune că Satyukov și Sokolov au primit sumele de bani între 2019 și 2021, în criptomoneda bitcoin, ca mită de la Alexei Ivanov (Bilyuchenko), unul dintre fondatorii schimbului de criptomonede WEX. Potrivit anchetei, ofițerii au cerut bani de la Ivanov, pe care îl amenințau cu urmărirea penală.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

E cea mai mare mită din istoria Rusiei

4,9 miliarde de ruble (echivalentul a 52 de milioane de dolari) este cea mai mare mită din istoria Rusiei. Deținătorul recordului anterior a fost Dmitri Zakharchenko, care a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită în valoare totală de 1,4 miliarde de ruble (15 milioane de dolari).

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SA „Termoelectrica” va fi reorganizată

SA „Termoelectrica” va fi reorganizată Principalul furnizor de energie termică din Chișinău SA „Termoelectrica” urmează să treacă prin procedura de reorganizare. Citește și: ANRE va decide...

Un copil de 13 ani a murit în atacul cu sabie din Londra

Un copil de 13 ani a murit în atacul cu sabie din Londra Un băiat de 13 ani a fost ucis marţi într-un atac cu...

Secretarul de stat Adriana Cazacu s-a întâlnit cu vice-speakerul Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuck

Secretarul de stat Adriana Cazacu s-a întâlnit cu vice-speakerul Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuck Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Adriana Cazacu...

Primăria le cere locuitorilor Capitalei să NU văruiască arborii

Primăria le cere locuitorilor Capitalei să NU văruiască arborii Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să evite văruirea copacilor și a bordurilor, în contextul curățeniei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.