CEC a aprobat modificări la Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare

Publicat:

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, mai multe hotărâri. Astfel, a fost aprobat avizul asupra proiectului de hotărâre a Guvernului Republicii Moldova cu privire la aprobarea proiectului de lege privind procesul de elaborare și promovare a proiectelor de acte normative.

De asemenea, au fost aprobate unele modificări la Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare, aprobat prin hotărârea CEC nr. 2265/2019.


Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

CEC a autorizat efectuarea unui sondaj de opinie publică de către „MLD MEDIA” S.R.L., planificat pentru perioada 18-25 octombrie 2023, pe platforma online NOI.md.

Tot în cadrul ședinței de astăzi au fost acreditați 6 observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023 din partea autorităților electorale centrale din Republica Croația, Republica Albania și Republica Azerbaidjan.

A fost confirmată persoana responsabilă de finanțe (trezorier) din partea Blocului Electoral „Ruslan Codreanu” pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale și reprezentantul Partidului Politic Partidul „RENAȘTERE” în CEC pentru alegerile din 5 noiembrie 2023.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Informații despre alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vedeți pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

CITESTE SI

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.