Cel puţin cinci militari columbieni au pierit într-o ambuscadă

Publicat:

Cel puţin cinci militari columbieni au fost ucişi joi într-o ambuscadă care a avut loc în apropiere de localitatea Cumbitara, în departamentul Narino, la frontiera cu Ecuadorul, au informat surse militare citate de EFE, potrivit agerpres.

“Sunt cinci soldaţi morţi”, a declarat pentru EFE o sursă din Ministerul Apărării, care a precizat că a avut loc “o confruntare armată” lângă satul Santa Rosa, care face parte din Cumbitara, localitate situată într-o zonă montană din Narino (sud-vest).


Citeşte şi: Patru britanici arestaţi într-un dosar cu narcotice în China

Un responsabil al administraţiei din Narino a detaliat că soldaţii au fost asasinaţi atunci când disidenţi din frontul 29 al gherilei FARC au blocat camionul în care se aflau militarii.

În respectivul departament acţionează disidenţi din FARC, Armata de Eliberare Naţională (ELN) şi grupări cu origine paramilitară axate pe traficul de droguri.

Citeşte şi: Jair Bolsonaro vrea să îşi trimită fiul ambasador în SUA

Ambuscada contra militarilor a coincis cu sosirea în ţară a ambasadorilor Consiliului de Securitate al ONU pentru a evalua starea procesului de pace semnat cu FARC în noiembrie 2016.

Reprezentanţii Consiliului de Securitate se vor întâlni vineri la Bogota cu preşedintele columbian, Ivan Duque, şi cu organizaţiile societăţii civile, iar sâmbătă au în program vizita la unul din centrele teritoriale de formare şi reintegrare, unde vor discuta cu foştii luptători de gherilă care au renunţat la arme. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.