Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui

Publicat:

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui

Sărbătoarea Paștelui aduce cu sine o varietate de preparate culinare tradiționale, fiecare țară având propriile sale obiceiuri și preferințe. Dacă în România pasca și mielul sunt la mare căutare, în Italia se laudă cu „Agnello al Forno”, Grecia cu „Magiritsa”, iar Spania cu „Torrijas”.

Nelipsită de pe mesele românilor în perioada Paștelui, pasca este, alături de cozonac, desertul cu care asociem marea sărbătoare și care ne umple casa de miresme. Se întâmplă însă, din păcate, ca în unele situații, în ciuda efortului depus de gospodine, preparatul să iasă fie prea uscat, fie necopt suficient, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Pasca este un amestec din făină de grâu, aluat dospit, cu sare și lapte de vacă. Are forma circulară cu împletituri pe margine sau chiar pe mijloc, simbolizând crucea pe care a fost răstignit Iisus. Se sfințește în biserică și se servește în dimineața Sărbătorii Pascale.

De asemenea, românii se dau în vânt după friptura de miel, care este nelipsită de pe mesele de Paște. Mielul reprezintă sacrificiul făcut de Iisus pentru omenire.

Italia – Agnello al Forno: Friptura de miel la cuptor este un preparat tradițional italian de Paște. Este condimentată cu usturoi, rozmarin și lămâie.

Mielul la cuptor gătit în stil italian este perfect pentru toate adunările de familie, de la sărbătorile de Paște până la prânzul de duminică. Puteți asezona mielul cu cartofi copți cu ierburile aromatice.

Grecia – Magiritsa: Este o supă de miel cu ierburi și lămâie, servită în noaptea de Înviere. Este un preparat specific Greciei.

Acest fel de mâncare este asociat cu tradițiile din Săptămâna Mare a Bisericii Ortodoxe deoarece și este cunoscută și sub denumirea de „Supă de Paște” sau „Supă de Duminica Sfântă”. De obicei se servește caldă, însoțit de pâinea „Tsoureki”.

Spania – Torrijas: Asemănătoare cu french toast-ul, „torrijas” sunt felii de pâine înmuiate în lapte, ou și zahăr, apoi prăjite și presărate cu scorțișoară. Se servesc în timpul sărbătorilor de Paște.

Torrijas sunt adesea acoperite cu scorțișoară pudră și zahăr atunci când sunt servite.

Bulgaria – Kozunak: Acesta este un cozonac tradițional bulgăresc, asemănător cu cozonacul românesc. Este îmbogățit cu stafide și nuci.

Bulgarii spun că umpluturile și toppingurile sunt aleatorii. Puteți pune orice se potrivește gustului dumneavoastră. Cele mai comune sunt nucile, stafidele, ciocolata. De obicei, pentru topping se folosesc zahăr, semințe de mac și nuci – migdale.

Franța – Agneau Pascal: Friptura de miel este un preparat clasic de Paște în Franța. Este condimentată cu usturoi, rozmarin și vin alb.

Friptura este însoțită de fasolea flageolets, un soi de fasole cu boabe mici. Preparatul mai este cunoscut și sub denumirea de „Le Gigot de Sept Heures”, adică „mielul de șapte ore”, datorită intervalului necesar preparării.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Olanda – Paasstol: Un fel de cozonac cu umplutură de migdale, stafide și zahăr pudră.

Ungaria – Töltött Tojás: Ouă umplute cu brânză, smântână și ceapă verde. Sunt un aperitiv popular în Ungaria.

Polonia – Babka Wielkanocna: Un cozonac polonez cu stafide și esență de vanilie.

Suedia – Påskmust: O băutură răcoritoare specifică Suediei, similară cu Cola, dar cu un gust mai dulce și condimentată cu anason.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ 20 de aparate performante de anestezie au fost donate unor instituții medicale

FOTO/ 20 de aparate performante de anestezie au fost donate unor instituții medicale Un număr de 20 de aparate de anestezie performante, care includ și...

Vicepremierul Dumitru Alaiba: Republica Moldova are cei mai mulți angajați în domeniul IT per capita din Europa

Vicepremierul Dumitru Alaiba: Republica Moldova are cei mai mulți angajați în domeniul IT per capita din Europa Republica Moldova are cei mai mulți angajați în...

Turneul de fotbal Chișinău European Media Cup 2024 se va desfășura duminică la Chișinău, ora 10:00

Turneul de fotbal Chișinău European Media Cup 2024 se va desfășura duminică la Chișinău, ora 10:00 Turneul de fotbal Chișinău European Media Cup 2024 se...

Înghețata din lapte de scroafă: ce gust are și cine o produce

Înghețata din lapte de scroafă: ce gust are și cine o produce Erik Stegink, un fermier inovator din satul Bathmen, regiunea Overijssel, a creat prima...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.