Celula în care a stat Platon din Penitenciarul 13 nu mai este: Ce s-a întâmplat cu aceasta

Publicat:

Celula în care a stat Platon din Penitenciarul 13 nu mai este: Ce s-a întâmplat cu aceasta

Celula din Penitenciarul nr.13 din centrul capitalei, în care a stat omul de afaceri Veaceslav Platon, este amplasată la parterul instituției. Din acest motiv, camera, alături de încă una, a fost total renovată și dotată pentru persoane cu necesități speciale. Vedeți cum arată acestea dintr-un reportaj realizat de echipa UNIMEDIA.

Veaceslav Platon a stat patru ani după gratii, în Penitenciarul nr.13 din capitală, într-un dosar pe furtul miliardului, pe care a fost ulterior achitat. Procuratura și-a retras acuzațiile în adresa acestuia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Potrivit administrației Penitenciarului nr.13, celula în care a stat Platon este amplasată la parterul instituției de detenție, însă aceasta nu mai este în starea în care era acum câțiva ani.

„Două celule, a câte un loc, au fost total renovate și adaptate necesităților persoanelor cu necesități speciale. Sunt paturi care pot fi adaptate, nu au praguri, pentru a facilita deplasarea, eventual, a persoanelor în cărucioare. Și camerele de baie, la fel, au fost renovate și dotate cu cele necesare, inclusiv, apă caldă”, a declarat pentru UNIMEDIA directorul Penitenciarului nr.13, Andrei Saracuța.

Vedeți mai jos imagini cu una dintre cele două celule renovate:

Pe 14 iunie 2021, omul de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, aceasta fiind definitivă.

Decizia a venit după ce Procuratura Generală a renunțat la acuzațiile în adresa omului de afaceri, Veaceslav Platon în dosarul ce privește frauda bancară.

Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare, iar pe 15 iunie 2020, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după patru ani petrecuți după gratiile Penitenciarului nr. 13.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Omul de afaceri Veaceslav Platon, care se află acum la Londra, a făcut mai multe dezvăluiri din perioada când se afla în Penitenciarul nr.13. Acesta povestește că nu avea niciun fel de comunicare 24 de ore, 23 dintre care le petrecea între cei patru pereți din celulă, nu avea voie să primească vreun colet sau scrisori de la cei apropiați. „Gluma lor preferată era să-mi facă o fântână arteziană cu rahat în cameră. Eu nu știu cum ei făceau asta, dar, la un moment dat, din WC se ridica rahatul și reușeam doar să adun hainele, pentru că nu aveam dulapuri, apoi totul plutea prin celulă”, a povestit, anterior, Platon.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis Directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia din raionul cu același nume, s-ar fi sinucis, scrie presa...

Consultații medicale gratuite în Căușeni și Nisporeni

Consultații medicale gratuite în Căușeni și Nisporeni În această săptămână, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Căușeni și...

România rămâne principala piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti

România rămâne principala piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti În primul trimestru al acestui an exporturile de mărfuri din Republica Moldova au însumat 921,8 milioane...

Atenţie, şoferi! Traficul va fi restricţionat în Ciocana

Atenţie, şoferi! Traficul va fi restricţionat în Ciocana Primăria Municipiului Chișinău informează că pe 20 mai 2024, în intervalul orelor: 10:00 –16:00, va fi sistat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.