Cetățenii au timp până pe 25 noiembrie pentru a se înregistra pentru compensații

Publicat:

Cetățenii au timp până pe 25 noiembrie ca să depună cereri pentru compensație la facturi pentru luna noiembrie. Cei care nu se înregistrează în sistem nu vor beneficia de ajutor din partea statului.

Spre deosebire de sezonul rece precedent, în acest an, doar gospodăriile înregistrate în sistem vor primi compensații la energie. Până în prezent, peste 500 de mii de gospodării au solicitat compensații pentru perioada rece a anului.


Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

Menționăm că, începând cu 1 noiembrie, consumatorii casnici se pot înscrie în programul „Ajutor la contor” pentru a primi compensații în factură la gaze naturale, energie termică, electrică și pentru combustibili solizi.

Cetățenii care nu au acces la Internet sau întâmpină dificultăți în înregistrarea pe platformă și în acest an vor putea apela la asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate. De asemenea, pentru întrebări legate de procesul de înregistrare va fi disponibil numărul gratuit al Centrului de Apel: 0 8000 5000 (luni-vineri de la 10:00 la 20:00 și sâmbătă de la 10:00 la 16:00).

În acest an, familiile care au ca principală sursă de încălzire lemnele sau cărbunele vor primi o plată monetară de 800 de lei, cu 100 de lei mai mult decât anul trecut. Pentru a beneficia de această plată, beneficiarii trebuie să completeze cererea online sau la asistentul social, indicând că sursa principală de încălzire sunt combustibilii solizi.

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Compensații vor fi alocate pentru șapte categorii de vulnerabilitate energetică, în acest an fiind adăugate două noi categorii: primară și extremă.

CITESTE SI

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare Lipsa coeziunii la nivelul societății moldovenești este lucrul care lipsește cel mai mult țării noastre. În mod special, aceasta...

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.