Chicu o critică pe Maia Sandu pentru demisia lui Stoianoglo

Publicat:

Chicu o critică pe Maia Sandu pentru demisia lui Stoianoglo

Decretul de demitere a lui Stoianoglo a fost semnat cu încălcarea unor proceduri legale, a declarat liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, în cadrul emisiunii „Post-factum” de la Primul în Moldova. Potrivit fostului premier, învinuirile aduse lui Stoianolgo nici până astăzi nu au fost demonstrate.

„După toată epopeea cu reforma justiției și alegerea unui Consiliu Superior al Magistraturii curat și imaculat, după scandalul din zilele acestea, când în acel Consiliu, care este organul de autoadministrare a întregului bloc judecătoresc și care ulterior trebuie să admită judecători tot așa curați, iată că a nimerit o persoană care în 2018 a fost reținută pentru mită la ASEM”, transmite primul.md. 


În opinia fostului premier, aceste ultime evenimente din sistemul judiciar au avut un rol în luarea deciziei de eliberare din funcție a procurorului general.

„Această istorie urâtă a avut efect și asupra semnării decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo, pentru că noi avem printre grupările din PAS care uptă pentru controlul asupra justiției. Aici, mai exact, este vorba de lupta între Olesea Stamate și procurorul american, Veronica Dragalin”, spune Ion Chicu.

De asemenea, acesta susține că învinuirile aduse lui Stoianoglo au fost inventate și nu au fost demonstrate nici până în prezent.

Chicu o critică pe Maia Sandu pentru demisia lui Stoianoglo

„Maia Sandu știe foarte bine că acest caz al lui Stoianoglo este pe rol la CEDO, iar faptul că ea s-a grăbit să semneze destituirea din funcție a procurorului general, fără să aștepte verdictul curții, înseamnă o lipsă de respect”, a declarat Chicu.

Maia Sandu, a semnat la data de 26 septembrie decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

„Având în vedere că pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, semnarea decretului vine în contextul recomandărilor Uniunii Europene de a asigura suplinirea funcției de procuror general și al obligațiilor Republicii Moldova de a îndeplini condiționalitățile din sistemul justiției”, se arată în decret.

Citeşte şi: Un deputat al Dumei de Stat cere lovirea țintelor NATO din Marea Neagră – Stiripesurse.md

Anterior, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că Stoianoglo s-ar putea întoarce la Procuratură.

La rândul său, Maia Sandu a declarat în cadrul unui interviu că Stoianoglo va rămâne „suspendat din funcție până la decizia instanței de judecată”.

CITESTE SI

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.