China somează SUA să înceteze provocările militare în Marea Chinei de Sud

Publicat:

Administraţia de la Beijing a avertizat, luni, Statele Unite să diminueze capabilităţile militare din Marea Chinei de Sud, unde a fost trimis un portavion chinez, potrivit mediafax.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, s-a întâlnit luni, în Bangkok, cu Wei Fenghe, ministrul chinez al Apărării, cu ocazia unei reuniuni a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).


Citește și : Poroşenko, citat într-o anchetă penală transmisă Parchetului General din Ucraina

Mark Esper şi Wei Fenghe au discutat despre o serie de probleme, inclusiv despre criza politică din Hong Kong şi despre situaţia din Marea Chinei de Sud, a declarat Wu Qian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Beijing.

China este determinată să menţină “pacea şi stabilitatea în Marea Chinei de Sud şi îndeamnă Statele Unite să înceteze acţiunile arogante în această zonă şi să nu lanseze provocări sau să amplifice tensiunile”, a transmis Administraţia de la Beijing, conform CNN.

Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră exagerate revendicările teritoriale chineze în Marea Chinei de Sud.

Mark Esper a admis, într-un mesaj postat pe Twitter, că a discutat cu omologul chinez “despre modul în care cele două naţiuni pot continua o relaţie axată pe menţinerea sistemului internaţional bazat pe reglementări”.

Citește și : Trump nu exclude să depună mărturie în Congres

Forţele Navale chineze au anunţat luni trimiterea celui mai nou portavion în Marea Chinei de Sud, pentru o misiune de antrenament şi cercetare. “Misiunea de antrenament a portavionului autohton reprezintă o acţiune normală în procesul de fabricaţie; nava nu vizează o ţintă specifică, iar misiunea nu are nimic de-a face cu actuala situaţie”, a declarat Cheng Dewei, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale chineze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.