Cinci lucruri importante care trebuie discutate într-o relație, înainte de a se face pasul decisiv către o căsătorie

Publicat:

Cinci lucruri importante care trebuie discutate într-o relație, înainte de a se face pasul decisiv către o căsătorie

Chiar dacă prima impresie este că nu ar da bine, sunt cinci lucruri care trebuie discutate într-o relație, înainte de a se face pasul decisiv către o căsătorie.

Cu toții ne dorim ca primele zile de relație să dureze cât mai mult, cu atracția și fascinația de început. Ne gândim mult la persoana de care ne-am îndrăgostit și ne dorim să ne tot spunem dulcegării și cât de mult ne place persoana iubită. Faza de lună de miere trece și trebuie să ne stabilim prioritățile în relația noastră, potrivit psihologului Maria Teherciu, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Nebunie în Rusia: jurnaliști și protestari arestați pe străzi. Revoltă după moartea lui Navalnîi

Uneori, avem tendința să credem că unele lucruri nu sunt importante într-o relație de iubire și că dragostea este mai presus de bani sau de altele. O asemenea gândire nu face decât să conducă, mai rapid sau mai lent, la moartea relației. De aceea, sunt cinci lucruri pe care trebuie neapărat să le discutăm cu partenerul, înainte de a face pasul major spre o căsătorie.

Situația financiară și familia

Primul dintre acestea este situația financiară. Este cât se poate de adevărat că dragostea trece prin stomac și este bine să știm ce fel de partener avem. Este partenerul nostru cheltuitor, trăiește doar din salariu sau are și alte surse de venit sunt întrebări la care ar trebui să avem un răspuns înainte de căsătorie.

De asemenea, foarte important este să îi observăm comportamentul financiar atunci când ieșim în oraș. Și mai important este să știți dacă veți avea banii la comun sau fiecare va avea banii lui și cheltuielile proprii.

În al doilea rând este important să îi cunoaștem backgroundul. În zilele noastre pare că nu mai contează din ce familie vine cineva, ce rude sau ce prieteni are. Aceste lucruri sunt foarte importante, însă, pentru că spun multe despre o persoană. Vor fi momente în care va fi necesar să petreci timp cu familia sau cu prietenii partenerului și trebuie să știi ce fel de comportament trebuie să ai.

Planuri de viitor

Un al treilea element important sunt planurile de viitor. Acestea trebuie să se completeze reciproc. Nu te poți căsători cu o persoană care vrea să călătorească toată viața, dacă tu ești o persoană care preferă căldura căminului și să fie tot timpul cu prietenii și vecinii.

Pe locul al patrulea sunt lucrurile care nu se pot negocia. Fiecare dintre parteneri are lucruri sau obiceiuri la care nu este dispus să renunțe sau pe care nu le poate accepta la partener. Acestea trebuie discutate deschis înainte de căsătorie, mai ales dinamica trădării, care este acceptată de unele persoane, dar motiv clar de despărțire pentru foarte multe.

Nu în utimul rând, contează cât de curând vine căsătoria. O relație poate dura mai multe timp, dar când se prelungește fără să se finalizeze în fața altarului, cei doi trebuie să se întrebe dacă vor într-adevăr să formeze o familie sau nu.

Despre un aspect neglijat de mulți tineri – prietenii partenerului – dar, așa cum reiese și din cele cinci lucruri enumerate mai sus, ne-a vorbit psihologul Maria Teherciu.

Aspectul sensibil al unei relații

Un aspect sensibil al relației de cuplu ar fi legat de prietenii fiecăruia versus prietenii comuni. De fapt, putem vorbi despre  dezvoltarea autonomiei și a conștiinței de sine. Autonomia nu are nevoie să existe în lipsa dependenței, ci, mai degrabă, atunci când ne referim la un cuplu, ele trebuie să colaboreze, să poată integra bucuria unei dependențe constructive „noi” și responsabilitatea și libertatea de a fi și „eu”. Iar prietenii celuilalt ne spun multe despre partener deoarece le putem observa mai ușor calitățile și defectele, chiar și cele comune, care i-au adus în același grup”, a explicat psihologul brașovean.

Citește și : Lunga listă a victimelor lui Putin. Cine sunt oamenii despre care se crede că au fost asasinați la comanda liderului de la Kremlin

Cu toții știm că un aspect foarte important pentru ca o relație să reziste este comunicarea în cuplu.

„Orice tip de comunicare se bazează pe comunicarea nonverbală și comunicarea verbală. Cum putem îmbunătății comunicarea în cuplu : aș dori să pun accent pe identificarea și conștientizarea blocajelor personale din comunicare reprezintă primul pas. A fi curios în legătură cu ceea ce se întâmplă cu celălalt, a conștientiza ce se întâmplă de partea opusă reprezintă pasul următor. Din punctul acesta  putem să declarăm că începem să avem o atitudine deschisă către a auzi, a asculta, a înțelege, a rezona iar la rândul nostru, a face liniște, a spune, a exprima, a împărtăși”, a mai explicat Maria Teherciu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din...

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.