Cineastul american George Lucas va fi recompensat cu un trofeu Palme d’Or onorific

Publicat:

Cineastul american George Lucas va fi recompensat cu un trofeu Palme d’Or onorific

Cineastul american George Lucas, creatorul francizei “Star Wars”, va fi recompensat cu un trofeu Palme d’Or onorific pe 25 mai, în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, relatează AFP.

“Festivalul de la Cannes a ocupat întotdeauna un loc special în inima mea”, a declarat George Lucas, citat în comunicatul organizatorilor. “Am fost surprins şi încântat atunci când primul meu film, ‘THX-1138’, a fost selectat pentru a fi proiectat pe Croazetă în 1971. De atunci, am revenit în acest festival de mai multe ori în calitate de scenarist, regizor şi producător. Sunt cu adevărat onorat de această recompensă specială, care înseamnă foarte mult pentru mine”, a adăugat el, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Organizatorii Festivalului de la Cannes l-au comparat pe George Lucas cu scriitorul J.R.R. Tolkien, autorul romanului fantasy “Stăpânul inelelor”: “George Lucas şi-a imaginat un întreg univers, cu geografia lui, populaţiile sale, limbile sale, valorile sale morale şi chiar cu vehiculele sale”.

Prin intermediul “celor nouă filme din saga ‘Star Wars’, dintre care patru au fost regizate de el însuşi, George Lucas a construit un imperiu hollywoodian”, au adăugat organizatorii Festivalului de Film de la Cannes.

Acest cineast în vârstă de 79 de ani, un monument al industriei de la Hollywood, “a oferit mereu superproducţiilor caracteristici de nobleţe şi spectatorilor din lumea întreagă o plăcere fără egal”, au adăugat ei.

George Lucas este, de asemenea, “un producător fără pereche”, reamintesc organizatorii. Dincolo de franciza “Star Wars”, cineastul american “este asociat cu realizarea unor filme legendare ale mai multor regizori, de la ‘Kagemusha’ lui Akira Kurosawa la saga ‘Indiana Jones’, pe care a imaginat-o (lansată cu Steven Spielberg ca regizor – n.red.)”.

Selecţia oficială a Festivalului de la Cannes va fi dezvăluită joi. Cineasta americană Greta Gerwig, regizoarea filmului “Barbie”, una dintre cele mai profitabile superproducţii de anul trecut, va prezida juriul competiţiei de la Cannes.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Prezenţa unor mari nume din cinematografia hollywoodiană a fost deja anunţată. Kevin Costner va reveni pe Croazetă cu westernul “Horizon, An American Saga”, ce va fi prezentat în afara competiţiei. Tot în afara competiţiei, “Furiosa”, noul proiect din franciza “Mad Max” creată de George Miller, va avea parte de o proiecţie de gală şi de un covor roşu pe care vor păşi protagoniştii săi, actorii Anya Taylor-Joy şi Chris Hemsworth.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pe parcursul acestei săptămâni, înainte de Paști,...

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia; femeia a murit la spital

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia Scene sângeroase pe stradă! Un bărbat şi-a înjunghiat soţia, în Olt. Femeia a...

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster Ministerul francez al Forţelor Armate a ordonat companiilor industriale ce participă la fabricarea de...

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți Autoritățile legislativelor din Chișinău și Kiev vor continua consolidarea relațiilor,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.