CIO a autorizat 25 de sportivi ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat:

CIO a autorizat 25 de sportivi ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o primă listă cu 25 de sportivi ruşi şi belaruşi autorizaţi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august) sub drapel neutru, informează AFP.

Sportivii respectiv, 14 din Rusia şi 11 din Belarus, urmează să concureze la patru discipline: ciclism pe şosea, gimnastică/trambulină, haltere şi lupte, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Pe altă parte, o comisie a CIO compusă din trei membri, însărcinată cu verificarea sportivilor, nu a autorizat patru luptători de taekwondo din Rusia şi unul din Belarus să ia parte la Jocuri, fără să explice motivele acestei decizii, precizează Reuters.

Din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care este susţinut de Belarus, a existat o lungă dezbatere legată de participarea sportivilor din cele două ţări la JO 2024.

Pentru a fi eligibili ca neutri, sportivii din Rusia şi Belarus nu trebuie să aibă nicio legătură cu armata sau forţele de securitate din ţările lor şi nu trebuie să-şi fi arătat în mod activ sprijinul pentru Ucraina.

Ca o condiţie suplimentară, CIO le cere tuturor sportivilor să-şi ia un angajament scris faţă de Carta Olimpică şi, prin urmare, faţă de “misiunea de pace a Mişcării Olimpice”.

Ruşilor şi belaruşilor li se permite să concureze la Paris doar sub drapel neutru, fără simboluri sau imnuri naţionale. Ei nu pot lua parte la sporturile de echipă şi, totodată, nu pot participa la ceremonia de deschidere.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

CIO a anunţat recent că se aşteaptă ca un total de aproximativ 50 de ruşi şi 28 de belaruşi să fie admişi la Jocurile de la Paris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cursul valutar oficial al BNM pentru 25 iunie 2024

Cursul valutar oficial pentru 25 iunie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 25 iunie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7705 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5728 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2872 Coroana...

Echipa Moldovei la JO din Paris, mai mare

Echipa Moldovei la JO din Paris, mai mare Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Calificarea...

Recensământ 2024: Persoanele care încă nu au fost recenzate sunt îndemnate să ia lua legătura cu BNS 

Recensământ 2024: Persoanele care încă nu au fost recenzate sunt îndemnate să ia lua legătura cu BNS  Până la finalizarea Recensământului populației și locuințelor 2024 au...

Casa familiei prinţesei Diana, scoasă la vânzare pentru aproape 13 milioane de euro

Casa familiei prinţesei Diana, scoasă la vânzare pentru aproape 13 milioane de euro Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.