Civilii din Ucraina, mai uniţi ca niciodată. Aproape fiecare oraş are un grup de strângere de fonduri care coordonează donaţiile

Publicat:

Supermarket-urile, hotelurile şi alte întreprinderi din Ucraina prezintă cutii de colectare pentru ajutor militar, iar aproape fiecare oraş are un grup de strângere de fonduri care coordonează donaţiile, informează mediafax.

Organizaţiile caritabile din întreaga lume strâng bani pentru veteranii de război, dar puţine realizează strângeri de fonduri pentru a cumpăra echipamente de bază pentru soldaţii activi. Mişcarea provocată de civilii din Ucraina reprezintă un exemplu pentru întreaga lume, statul urmând a se confrunta cu o adevărată provocare dacă puternica armată a Rusiei – a doua cea mai puternică din lume – ar invada.


Citește și : Indonezia cumpără cu 14 miliarde de dolari avioane F-15 din SUA

„Soldaţii noştri sunt foarte motivaţi… dar nu se pot baza doar pe o creştere a moralului. Au nevoie de instrumente moderne”, a declarat Tetyana Bednyak, proprietara unei companii de publicitate din Ucraina, pentru NBC News.

Ea şi prietenii ei strâng în jur de 10.000 de dolari pe lună din donaţii, bani pe care îi oferă armatei şi cu care, de-a lungul timpului, a cumpărat drone, panouri solare şi piese de schimb pentru echipamentele soldaţilor.

La puţin sub 6 miliarde de dolari, bugetul de apărare al Ucrainei pentru 2020 reprezenta doar o zecime din bugetul Rusiei, potrivit Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm, fapt ce i-a determinat pe civili să înceapă să îşi ajute armata.

Yuriy Moskalenko, un voluntar proeminent în strângeri de fonduri, estimează că anul trecut s-au strâns aproximativ 5 milioane de dolari la nivel naţional, deşi nu există un număr exact, având în vedere că multe eforturi de colectare sunt mici şi locale. Unii ucraineni au strâns sute de mii de dolari prin crowdfunding Bitcoin, a raportat CNBC, citând cercetări de la firma de analiză blockchain Elliptic.

Citește și : Bosnia-Herţegovina şi-a creat propriile organisme judiciare

„Armata noastră este finanţată de contribuabili, dar există o mulţime de echipamente pe care civilii le pot cumpăra mai repede decât statul”, a spus Bednyak. „Ucraina a moştenit de la URSS o armată foarte săracă şi slab dezvoltată”.

Cu 255.000 de angajaţi activi, forţele armate ale Ucrainei reprezintă o fracţiune din cei 1,15 milioane de soldaţi ai Rusiei, potrivit armedforces.eu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldoveanul suspectat de omorul unei fetițe a fost extrădat în Germania

Moldoveanul suspectat de omorul unei fetițe a fost extrădat în Germania Moldoveanul reținut acum o lună în Cehia, fiind suspectat de omorul unei fetițe de...

Moldovenii din străinătate vor avea la dispoziţie mai multe secţii de votare

Moldovenii din străinătate vor avea la dispoziţie mai multe secţii de votare La apropiatele scrutine electorale vor fi deschise în străinătate mai maulte secții de...

”Prima Casă” ar putea fi disponibilă şi pentru liber profesioniști sau cetățeni din diaspora

”Prima Casă” ar putea fi disponibilă şi pentru liber profesioniști sau cetățeni din diaspora Categoriile de persoane care sunt eligibile pentru a aplica la Programul...

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.