CJUE respinge înscrierea numelui Pablo Escobar ca marcă înregistrată în UE

Publicat:

CJUE respinge înscrierea numelui Pablo Escobar ca marcă înregistrată în UE

Numele Pablo Escobar nu poate fi înregistrat ca marcă comercială a Uniunii Europene, deoarece publicul îl asociază cu traficul de droguri şi narcoterorismul, a decis miercuri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmit EFE şi Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Justiţia europeană confirmă astfel în primă instanţă refuzul înregistrării mărcii Pablo Escobar decis de Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO), cu sediul la Alicante (Spania) în 2022.


Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Acest organism al UE a refuzat înregistrarea deoarece a considerat că marca este contrară ordinii publice şi bunelor obiceiuri şi se baza pe percepţia publicului spaniol, deoarece are o cunoaştere mai bună a lui Pablo Escobar datorită legăturilor existente între Spania şi Columbia.

CJUE respinge înscrierea numelui Pablo Escobar ca marcă înregistrată în UE

Columbianul Pablo Escobar, născut la 1 decembrie 1949 şi decedat la 2 decembrie 1993, a fost un baron al drogurilor care a fondat cartelul Medellin (Colombia), al cărui lider era.

La 30 septembrie 2021, compania Escobar Inc., cu sediul social în Puerto Rico (Statele Unite), a solicitat EUIPO să înregistreze denumirea de Pablo Escobar ca marcă comercială a Uniunii pentru o gamă amplă de produse şi servicii.

Escobar Inc a fost înfiinţată de Roberto de Jesus Escobar Gaviria – fratele lui Pablo -, care a petrecut 12 ani în închisoare pentru rolul său în organizaţia criminală a fratelui său. Escobar Gaviria a declarat în 2020 că firma sa va lansa un smartphone pliabil cu numele de Escobar Fold 1. În prezent, compania vinde o criptomonedă numită Escobar Cash, potrivit site-ului său.

CJUE respinge înscrierea numelui Pablo Escobar ca marcă înregistrată în UE

CJUE, cu sediul la Luxemburg, a hotărât că “EUIPO a considerat în mod corect că aceste persoane ar asocia numele lui Pablo Escobar cu traficul de droguri şi narcoterorismul, precum şi cu crimele şi suferinţele rezultate din acestea, mai degrabă decât cu posibilele sale fapte bune în favoarea persoanelor sărace din Columbia”.

Din acest motiv, potrivit CJUE, marca va fi percepută ca fiind contrară valorilor şi normelor morale fundamentale care predomină în societatea spaniolă.

Tribunalul a adăugat că dreptul fundamental al lui Pablo Escobar la prezumţia de nevinovăţie nu a fost încălcat, întrucât, deşi nu a fost niciodată condamnat penal, în Spania este perceput public ca un simbol al crimei organizate, responsabil pentru numeroase infracţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv Compania Philips a acceptat să plătească 1,1 miliarde de...

Zece destinații de vacanță care limitează numărul turiștilor. Ce măsuri iau autoritățile

Zece destinații de vacanță care limitează numărul turiștilor. Ce măsuri iau autoritățile Deși, uneori, mulțimile sunt inevitabile în punctele de atracție turistică, acestea pot afecta...

Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut ‘tratamente faciale’

Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut 'tratamente faciale' Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut „tratamente...

Un judecător britanic este acuzat de hărțuire și misoginism de o româncă: ‘Nu am fost tratată așa în viața mea’

Un judecător britanic este acuzat de hărțuire și misoginism de o româncă: 'Nu am fost tratată așa în viața mea' Cinci femei acuză un judecător...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.