CNA face percheziţii la finanţatorii lui Şor! Şase persoane au fost ridicate de mascaţi

Ofițerii CNA au descins cu percheziții la Comrat la sediul organizației teritoriale a unei formațiuni politice, dar și la domiciliile unor activiști, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare.

Potrivit unui comunicat al autorităților, în urma descinderilor, șase persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurori, urmând să fie plasate în izolatorul IP Cahul pentru 72 de ore.


Citeşte şi: Biden promite noi măsuri pentru apărarea aeriană a Ucrainei – Stiripesurse.md

Astfel, acțiunile au loc în cadrul unei cauzei penale în cadrul căreia au fost investigate faptele ilegale ale bănuiților, manifestate prin mobilizarea persoanelor pentru participarea la proteste organizate, achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii și a transportatorilor de pasageri, precum și achitarea unor suplimente bănești prin intermediul cardurilor bancare ”MIR”, emise de entități bancare din Federația Rusă.

În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate sume de bani, în lei și valută, purtători de informații și zeci de carduri bancare.