CNAM a achitat 12 miliarde de lei pentru serviciile medicale

Publicat:

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în lunile ianuarie-noiembrie 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de peste 12 miliarde de lei. Astfel, acumulările respective au fost în creştere cu 806 de milioane sau cu peste 7% faţă de perioada similară a anului 2022.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au fost de peste 6,5 miliarde de lei, cu aproape 972 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au însumat aproximativ 197 de milioane de lei, în creștere cu 67 de milioane comparativ cu primele unsprezece luni ale anului trecut.

Potrivit CNAM, alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au depășit 189 de milioane de lei, cu 46 de milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Totodată, transferurile de la bugetul de stat au fost de peste cinci miliarde de lei.

În acelaşi timp, în perioada sus-menționată, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de 12,4 miliarde de lei, dintre care în jur de 12,3 miliarde au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Suma virată pentru serviciile medicale și farmaceutice prestate în primele zece luni ale anului curent este cu 1,5 miliarde mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa...” La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la...

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ”să nu fie laşi”

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ''să nu fie laşi'' Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Praga, le-a cerut marţi aliaţilor Ucrainei să "nu...

Anca Dragu se ţine tare: BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului

BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului Banca Națională a Moldovei (BNM) nu dorește să răspundă material pentru acțiunile foștilor șefi, acuzați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.