Columbia îşi deschide ambasadă în Palestina

Publicat:

Columbia îşi deschide ambasadă în Palestina

Columbia va deschide o ambasadă la Ramallah, în teritoriile palestiniene, a anunţat miercuri ministrul columbian de externe, Luis Murillo, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Preşedintele (Gustavo) Petro a dat instrucţiuni ca să instalăm ambasada Columbiei la Ramallah. Acesta va fi următorul pas pe care îl vom face”, a declarat Luis Murillo presei, fără a oferi alte detalii.


Citeşte şi: Parlamentul Republicii Moldova împlinește 33 de ani de activitate – Stiripesurse.md

În octombrie, Gustavo Petro (foto) a făcut cunoscută intenţia sa de a deschide o ambasadă în teritoriile palestiniene.

Columbia îşi deschide ambasadă în Palestina

Această declaraţie intervine după ce trei ţări europene (Spania, Irlanda şi Norvegia) au anunţat decizia lor de a recunoaşte statul Palestina, anunţ care a stârnit furia Israelului.

“Columbia a recunoscut deja Palestina ca stat în ultimii ani. (…) Suntem convinşi că tot mai multe ţări vor recunoaşte Palestina”, a adăugat el.

“În contextul Acordurilor de la Oslo, ONU a convenit asupra unei soluţii cu două state, este deci necesar ca Palestina să fie recunoscută ca stat de sine stătător”, a mai comentat ministrul columbian.

Columbia îşi deschide ambasadă în Palestina

La începutul lui mai, preşedintele Petro a anunţat ruperea legăturilor diplomatice cu Israelul, numind guvernul premierului Benjamin Netanyahu “genocidar” în conducerea războiului din Fâşia Gaza. Israelul a fost un aliat tradiţional al Columbiei de zeci de ani.

Pe 10 mai, el a cerut Curţii Penale Internaţionale (CPI) să emită un mandat de arestare împotriva premierului Netanyahu.

Ales în 2022 primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei, Petro a criticat ferm, în mai multe rânduri, războiul purtat de Israel în Fâşia Gaza după atacurile fără precedent ale Hamas în sudul teritoriului israelian pe 7 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici Experții britanici au avertizat că pandemia Covid „nu a...

Care este limita de viteză când e caniculă: Iată ce se întâmplă cu mașina și cu șoferul, la temperaturi de peste 35ºC

Care este limita de viteză când e caniculă: Iată ce se întâmplă cu mașina și cu șoferul, la temperaturi de peste 35ºC Temperaturile extreme sunt...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

Arestări în Grecia după incendii provocate de artificii trase de pe o navă

Arestări în Grecia după incendii provocate de artificii trase de pe o navă Treisprezece persoane de la bordul unui iaht au fost arestate în Grecia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.