Comisia Europeană va aloca 600 de milioane de euro pentru achiziţionarea a 12 avioane de stingere a incendiilor

Publicat:

Comisia Europeană va aloca 600 de milioane de euro pentru achiziţionarea a 12 avioane de stingere a incendiilor

Comisia Europeană a anunţat luni că va aloca 600 de milioane de euro din bugetul UE pentru achiziţionarea a 12 avioane de stingere a incendiilor, relatează dpa.

În timpul verii, când “vieţile, casele şi mijloacele de trai se află tot mai mult sub ameninţarea incendiilor forestiere pe scară largă”, aceste avioane vor oferi ajutor vital, a spus comisia într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Cele 12 avioane urmează să fie distribuite între Spania, Portugalia, Grecia, Italia, Franţa şi Croaţia, şase state membre UE puternic afectate de căldura extremă şi de incendiile de vegetaţie din timpul verii.

Aeronavele sunt produse de constructorul De Havilland.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a declarat că achiziţiile sunt un pas important pentru a creşte capacităţile UE de stingere a incendiilor.

Comisia Europeană a modernizat Mecanismul de protecţie civilă al UE şi a creat rescEU pentru a proteja populaţia de dezastre şi pentru a gestiona riscurile emergente.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Cele 12 aeronave se alătură unei flote UE de avioane de stingere a incendiilor, avioane medicale de evacuare şi elicoptere ţinute în rezervă pentru a sprijini ţările UE care se confruntă cu situaţii de urgenţă publice.

În 2023, potrivit Eurostat, incendiile de vegetaţie au distrus în jur de 500.000 de hectare de teren, dintre care 96.000 de hectare au fost distruse de flăcări la Alexandroupolis, în Grecia, în cel mai mare incendiu de vegetaţie înregistrat în UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt din Letonia

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt din Letonia Cooperarea moldo-letonă în contextul unor proiecte care să contribuie la parcursul european...

Start lucrărilor de reparație a drumului Soroca-Arionești-Otaci

Start lucrărilor de reparație a drumului Soroca-Arionești-Otaci Au început lucrările de reparație pe șantierul drumului Soroca-Arionești-Otaci, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Citește și: ANI le...

PSDE vrea să scape ţara de flagelul traseismului politic

PSDE vrea să scape ţara de flagelul traseismului politic Partidul Social Democrat European (PSDE) a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, despre lansarea proiectului Declarației...

ANI le reamintește liderilor partidelor politice că sunt obligați să-și declare averea

ANI le reamintește liderilor partidelor politice că sunt obligați să-și declare averea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) le reamintește liderilor partidelor politice despre obligativitatea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.