Corupţie la vârful armatei ruse! Un adjunct al ministrului a fost arestat

Publicat:

Corupţie la vârful armatei ruse! Un adjunct al ministrului a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)


“Ministrul adjunct al apărării al Federaţiei Ruse, Timur Vadimovici Ivanov, a fost arestat, el este suspectat de săvârşirea unei infracţiuni în temeiul secţiunii 6 a articolului 290 din Codul Penal (acceptare de mită)”, a informat Comitetul pe Telegram.

Comisia de Anchetă nu a oferit alte detalii.

Corupţie la vârful armatei ruse! Un adjunct al ministrului a fost arestat

Delictul se pedepseşte cu amendă mare sau închisoare de peste zece ani, în funcţie de detaliile infracţiunii.

Ivanov este supus sancţiunilor Uniunii Europene în calitate de înalt funcţionar al Ministerului Apărării însărcinat cu construcţia de instalaţii militare.

Fundaţia Anticorupţie, fondată în 2011 de fostul lider al opoziţiei Aleksei Navalnîi, a publicat o anchetă asupra lui Ivanov în 2022.

Potrivit anchetei, viceministrul a supervizat şi a profitat de pe urma proiectelor de construcţii în Mariupol, oraş din Ucraina care a căzut sub controlul Moscovei după un asediu de mai multe luni.

Potrivit anchetei organizaţiei, interzisă în Rusia pentru “extremism”, ministrul a divorţat de soţia sa pentru a-i permite să eludeze sancţiunile UE.

Corupţie la vârful armatei ruse! Un adjunct al ministrului a fost arestat

“Astăzi este o zi bună”, a reacţionat pe reţelele sociale jurnalista Maria Pevcih din cadrul Fundaţiei.

La fel ca majoritatea personalităţilor opoziţiei, Maria Pevcih a fost forţată la exil de represiunea Kremlinului.

Majoritatea adversarilor care rămân în Rusia se află după gratii.

Principalul lider al opoziţiei, Aleksei Navalnîi, care a însufleţit masele denunţând corupţia sub preşedintele Vladimir Putin, a murit în închisoare la mijlocul lui februarie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi azeri au fost prinși cu acte false la vamă

Doi azeri au fost prinși cu acte false la vamă Doi cetățeni ai Azerbaidjanului au încercat să intre pe teritoriul R. Moldova cu acte falsificate. Citește...

Un rapper, care urmă să dea un concert la Taraclia, nu a fost lăsat să intre în țară

Un rapper, care urmă să dea un concert la Taraclia, nu a fost lăsat să intre în țară Rapperul MC Doni, care ar fi urmat...

Colet poștal cu surprize. Expeditorul riscă sancțiuni

Colet poștal cu surprize. Expeditorul riscă sancțiuni Un colet vamal transmis din Moldova în Ucraina a trezit suspiciunea vameșilor, care au decis verificarea expediției. Citește și:...

Atenție, cresc valorile de trafic la PTF Leușeni-Albița

Atenție, cresc valorile de trafic la PTF Leușeni-Albița Poliția de Frontieră atenționează despre creșterea valorilor de trafic la Punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.