‘Cristiano Ronaldo, un mare fotbalist frustrat care se luptă cu Tatăl Timp’ (Reuters)

Publicat:

Cristiano Ronaldo, un mare fotbalist frustrat care se luptă cu Tatăl Timp’ (Reuters)

În vârstă de 39 de ani, Cristiano Ronaldo nu a mai avut viteza, explozia și agilitatea care îl caracterizau, irosind șansă după șansă, în timp ce coechipierii săi îi pasau mingea, perturbând ritmul Portugaliei și încetinindu-i ritmul, scrie Reuters, citat de Mediafax, într-o analiză a finalului de carieră a legendarului jucător portughez.

În ultimii ani, Portugalia a avut un viitor strălucit, având o generație puternică de talente, inclusiv jucători remarcabili în floarea vârstei, precum Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao și Vitinha, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Fostul selecționer Fernando Santos a încercat să renunțe la Ronaldo, lăsându-l pe jucătorul „talisman” pe banca de rezerve în timpul Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, după ce acesta nu a reușit să aibă impactul scontat în echipă. Dar, după înfrângerea surprinzătoare suferită în sferturile de finală, în fața Marocului, în urma căreia Ronaldo a fugit în lacrimi spre tunel, Portugalia a decis să se despartă de antrenorul său de lungă durată și să rămână alături de cel care a câștigat de cinci ori Balonul de Aur.

Noul selecționer Roberto Martinez i-a încredințat lui Ronaldo funcția de căpitan și un rol de lider și, în loc să construiască o echipă în jurul vedetelor sale în ascensiune, le-a folosit ca o echipă de sprijin în jurul lui Ronaldo, astfel încât atacantul să poată avea o nouă șansă la glorie la Euro 2024.

Speranță transformată în dezamăgire

„În schimb, a fost o altă speranță transformată în dezamăgire și nerealizări pe cea mai mare scenă pentru Ronaldo”, mai scriu cei de a Reuters, completând: „În ciuda carierei sale remarcabile de peste două decenii, în care a doborât numeroase recorduri și a jucat pentru unele dintre cele mai mari cluburi din lume, imaginea lui Ronaldo din ultimele trei săptămâni din Germania va fi cea a unui mare fotbalist frustrat care se luptă cu Tatăl Timp”.

Aflat la al șaselea Campionat European și sperând că astfel va demonstra că încă mai poate face diferența la cel mai înalt nivel, „Ronaldo a eșuat lamentabil în tentativa de a înscrie golul care l-ar fi transformat în cel mai vârstnic jucător care a marcat în istoria turneului”.

Pentru al doilea turneu internațional major consecutiv, el va fi ținut minte pentru lacrimile sale.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În mod ironic, încăpățânarea lui Ronaldo de a încerca să demonstreze că poate învinge înaintarea în vârstă a refuzat șansa noilor veniți de a face un pas înainte și de a-și demonstra propria valoare.

Având în vedere că este puțin probabil ca Ronaldo să se retragă, după ce a găsit un refugiu sigur la Al Nassr, o echipă modestă din Arabia Saudită, cu un contract în valoare de aproximativ 200 milioane euro pe an, rămâne de văzut dacă mai are un viitor în echipa națională.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Start pentru ‘nunta secolului’, extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă

Start pentru 'nunta secolului', extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă După celebrări care au durat luni...

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.