Cristina Gherasimov a fost primită de ministrul francez pentru Europa

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Jean-Noël Barrot, ministrul francez pentru Europa. Oficialii au discutat despre evoluțiile recente în parcursul european al Republicii Moldova și despre pașii pe care autoritățile îi vor întreprinde în următoarele luni.

În cadrul întrevederii, Gherasimov a menționat că Guvernul de la Chișinău mizează pe adoptarea cât mai rapidă a cadrului de negociere și organizarea primei conferințe interguvernamentale, care să marcheze oficial deschiderea negocierilor de aderare.


Citeşte şi: BNM ar putea plăti pentru furtul miliardului – Stiripesurse.md

De asemenea, vicepremierul a mulțumit pentru sprijinul substanțial acordat în ultimii ani de către Franța, atât pe calea integrării europene, cât și prin proiecte de modernizare în domeniul economic, energetic, al infrastructurii și apărării.

Cristina Gherasimov a fost primită de ministrul francez pentru Europa

„Suntem recunoscători pentru deschiderea fără precedent de care ne bucurăm la Paris. Vom munci pentru a valorifica această prietenie și a aprofunda în continuare dialogul bilateral”, a spus viceprim-ministra Gherasimov.

Oficialul a menționat despre agenda ambițioasă de reforme a Guvernul de la Chișinău și l-a asigurat pe ministrul Jean-Noël Barrot că vor fi depuse și în continuare toate eforturile pentru a menține dinamica progreselor.