Cum puteți scăpa de ‘hormonul stresului’ și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta

Publicat:

Cum puteți scăpa de ‘hormonul stresului’ și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta

Cortizolul, adesea numit „hormonul stresului”, joacă un rol crucial în răspunsul organismului la stres. Nivelurile ridicate de cortizol pot duce la o creșterea grăsimii de pe burtă, avertizează medicii. 

Potrivit specialiștilor citați de shefinds, acest tip de grăsime nu este doar o preocupare estetică, ci și un factor de risc pentru diverse probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă și diabet. S-a demonstrat că anumite suplimente ajută la scăderea nivelului de cortizol și, ca urmare, la reducerea grăsimii de pe burtă, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Medicul Shlomo Widder a dezvăluit care sunt cele patru suplimente pe care le puteți lua pentru a scăpa grăsimea abdominală. El a dezvăluit că magneziul, ashwagandha, acizii grași omega-3 și Rhodiola rosea sunt cele pe care trebuie să le luați.

1. Magneziu

Magneziul îmbunătățește sensibilitatea la insulină, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Un control mai bun al zahărului din sânge poate reduce depozitarea grăsimilor, în special în zona abdominală.

Magneziul influențează, de asemenea, producția și funcția neurotransmițătorilor precum serotonina, care promovează relaxarea și poate reduce nivelul de stres. Nivelurile mai scăzute de stres duc, de obicei, la reducerea producției de cortizol.

Magneziul susține peste 300 de reacții biochimice în organism. Este esențial pentru reglarea răspunsurilor la stres și poate reduce nivelul de cortizol. Experiența clinică arată că pacienții care mențin niveluri adecvate de magneziu raportează un somn mai bun și un stres mai scăzut, ceea ce ajută indirect la reducerea grăsimii abdominale”, spune Widder.

2.Ashwagandha

Ashwagandha are proprietăți anxiolitice, ceea ce înseamnă că poate reduce anxietatea și poate promova un sentiment de calm. Nivelurile mai scăzute de anxietate sunt asociate cu o producție mai mică de cortizol, deoarece stresul și anxietatea cronică pot duce la niveluri ridicate de cortizol.

„Această plantă adaptogenă are reputația de a reduce semnificativ nivelul de cortizol. Am văzut pacienți care au beneficiat de o alimentație mai puțin indusă de stres și de o stare de spirit generală îmbunătățită atunci când au încorporat Ashwagandha în regimul lor, contribuind la reducerea grăsimii de pe burtă”, notează specialistul.

3. Acizi grași Omega-3

Acizii grași Omega-3 au efecte antiinflamatorii puternice. Inflamația cronică este legată de creșterea producției de cortizol, astfel încât reducerea inflamației poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol.

„Prezenți în uleiul de pește, acizii omega-3 combat inflamația și reduc nivelul de cortizol. Pacienții raportează adesea o scădere a grăsimii abdominale și o îmbunătățire a sănătății metabolice cu suplimentarea regulată cu omega-3, ceea ce este susținut de studii care indică eficacitatea sa împotriva acumulării de grăsime legată de stres”, dezvăluie el.

4. Rhodiola Rosea

S-a demonstrat că Rhodiola reduce simptomele de stres, cum ar fi oboseala, anxietatea și ceața mentală, care sunt adesea însoțite de niveluri ridicate de cortizol. Prin atenuarea acestor simptome, Rhodiola ajută la menținerea unor niveluri mai scăzute de cortizol.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

„Un alt adaptogen puternic, Rhodiola rosea, îmbunătățește rezistența organismului la stres și reduce cortizolul. Pacienții care folosesc Rhodiola experimentează în mod obișnuit niveluri mai bune de energie și un stres redus, ajutând la gestionarea grăsimii de pe burtă”, dezvăluie medicul Widder.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord

Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord Un ucrainean a murit înecat, alți trei au fost reținuți,...

Țările UE ajung la un acord cu privire la prima lege privind bunăstarea câinilor și pisicilor

Țările UE ajung la un acord cu privire la prima lege privind bunăstarea câinilor și pisicilor Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au convenit miercuri...

Crizele din Moldova au afectat încrederea oamenilor unii în alții (sondaj)

Crizele din Moldova au afectat încrederea oamenilor unii în alții Recentele crize prin care a trecut Moldova - de la pandemie la fluxul de refugiați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.