Curtea Penală Internaţională, ţinta unui ‘incident de securitate cibernetică’

Publicat:

Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat marţi că a detectat, la sfârşitul săptămânii trecute, “o activitate anormală” ce afecta sistemele sale informatice, transmite AFP.

Fără a folosi însă termenul de atac cibernetic, tribunalul cu sediul la Haga a declarat că a fost constrâns să reacţioneze de urgenţă pentru “a răspunde la acest incident de securitate cibernetică” şi “a atenua impactul”.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

“Au fost date răspunsuri şi luate măsuri de securitate suplimentare, cu ajutorul autorităţilor ţării gazdă”, a declarat jurisdicţia internaţională cu sediul la Haga, în Olanda, într-un scurt comunicat, refuzând să ofere mai multe detalii.

În timpul ultimilor ani, Curtea Penală Internaţională a fost ţinta mai multor tentative de spionaj.

În aprilie 2022, un cetăţean rus, care avea mai multe identităţi, a încercat să se infiltreze la CPI, în calitate de stagiar. Serviciile secrete olandeze l-au demascat şi i-au refuzat intrarea pe teritoriul Olandei. Expulzat în Brazilia, el a fost arestat acolo pentru fraudă şi condamnat în iulie la 15 ani de închisoare.

În martie, bărbatul de 37 de ani cu numele Serghei Cerkasov a fost de asemenea inculpat pentru spionaj în SUA, unde el este acuzat că a locuit sub o identitate falsă timp de doi ani.

Serghei Cerkasov, 37 de ani, “lucra ca agent ilegal al serviciilor de informaţii ruse sub identitatea braziliană Victor Muller Ferreira”, potrivit unui comunicat al procurorului federal de la Washington.

Curtea Penală Internaţională anchetează asupra acuzaţiilor de crime de război comise de Rusia în Ucraina.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

Ea a emis în martie un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzându-l pe preşedintele rus de crimă de război, pentru “deportarea ilegală” a mii de copii ucraineni în cadrul conflictului dintre Moscova şi Kiev. Aceste acuzaţii sunt respinse de Moscova.

Ca represalii, Rusia a anunţat în august că îl include pe procurorul CPI, Karim Khan, pe lista rusă a persoanelor vizate de sancţiuni.

CITESTE SI

Maia Sandu vrea să înceapă negocierile pentru aderarea R.Moldova la UE (expert)

Întrevederile președintelui R. Moldova, Maia Sandu, cu liderii mai multor state din Uniunea Europeană, în marja Adunării Generale a ONU de la New York,...

Sergiu Andronache, noul șef la Inspectoratul de Poliţie Nisporeni al IGP

Șeful Inspectoratului General al Poliției, dl Viorel Cernăuțeanu împreună cu șeful adjunct al IGP, dl Lilian Carabeț l-au numit pe Sergiu Andronache șef la...

Patru studenți de la Universitatea de Stat ‘Alecu Russo’ din Bălți vor ridica burse de onoare

Patru studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți au primit Bursa Guvernului, Bursa Republicii, dar și Bursa Președintelui. Pentru rezultatele obținute,...

Automobilele cu motor electric și cele hibrid, tot mai populare în R.Moldova

Automobilele cu motor electric și cele hibrid devin tot mai populare în Republica Moldova, iar în ultimii ani numărul acestora a crescut considerabil, potrivit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.