Cutremur de 6,2 grade la est de Tokyo

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs vineri în estul Japoniei, în apropiere de Tokyo, şi a zguduit clădirile din capitala niponă, dar fără să declanşeze totuşi o alertă de tsunami, a anunţat Agenţia Japoneză de Meteorologie (JMA), informează AFP, potrivit agerpres.

Cutremurul de pământ a fost înregistrat la ora locală 19:03 (10:03 GMT) la o adâncime de 50 de kilometri în apele Oceanului Pacific, în largul regiunilor costiere din prefectura Chiba, potrivit JMA.


Citește și : ATAC armat în Japonia: Patru oameni au fost ucişi!

“Aveam impresia că eram pe o barcă plutind pe apă, cu o balansare laterală ce a părut să dureze mai mult de 30 de secunde”, a declarat un prezentator de la postul public de televiziune NHK din oraşul Chiba, unde seismul a fost puternic resimţit.

Clădirile s-au zguduit şi în Tokyo, însă nicio anomalie nu a fost detectată în centralele nucleare din regiune, a anunţat Agenţia niponă pentru energie nucleară.

Cu câteva secunde înainte ca locuitorii capitalei Japoniei să resimtă zguduiturile, sistemul nipon de alertă pentru seisme le-a recomandat posturilor de televiziune să semnaleze producerea iminentă a unui seism potenţial important.

La începutul lunii mai, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a lovit regiunea Ishikawa din centrul Japoniei. Atunci, o persoană a murit şi alte 49 au fost rănite.

Opinia publică din Japonia a rămas încă profund marcată de puternicul seism submarin cu magnitudinea 9 care s-a produs în nord-estul Japoniei pe 11 martie 2011, care a declanşat un tsunami ce a făcut 18.500 de morţi şi dispăruţi. Acel tsunami a provocat fuziunea a trei reactoare ale centralei nucleare de la Fukushima, cauzând cea mai gravă catastrofă din istoria postbelică a Japoniei şi, totodată, cel mai grav accident nuclear de pe Terra după cel care s-a produs la Cernobîl, în Ucraina.

Citește și : NATO promite o cooperare mai strânsă în regiunea baltică

Seismele sunt fenomene frecvente în Japonia, o ţară care se află în perimetrul “Cercului de Foc” din Oceanul Pacific, o zonă cu activitate seismică intensă, ce cuprinde Asia de Sud-Est şi bazinul Pacificului.

În Japonia sunt aplicate regulamente de construcţie foarte stricte, pentru a se asigura că toate clădirile rezistă la seisme puternice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din...

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.