Dan Perciun: Ne propunem să creștem ponderea celor care aleg să învețe în R.Moldova

Publicat:

Ministerul Educației și Cercetării își propune să crească până la 75% numărul absolvenților de liceu care aleg să-și continue studiile în R. Moldova. Despre acest lucru a anunțat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și a menționat că jumătate dintre absolvenții liceelor din țară aleg să-și continue studiile peste hotare.

Potrivit lui Perciun, pentru a-i încuraja să rămână acasă este nevoie de creșterea atractivității studiilor și a programelor universitare.


Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

„Ne propunem să creștem ponderea celor care aleg să învețe în Republica Moldova. Depinde foarte mult de prestigiul universităților de la noi din țară, de calitatea studiilor oferite, de reputația pe care o au, condițiile de studii pe care le pot oferi și trebuie să intervenim pe toate aceste aspecte. Ministerul Educației de câțiva ani implementează în parteneriat cu Banca Mondială un proiect de modernizare a universităților.

Sunt circa 25 de milioane de euro puse la dispoziție pentru modernizarea condițiilor de studiu, dotarea cu laboratoare, se dezvoltă noi licențe care să-i convingă pe unii inclusiv să revină de peste hotare pentru a face studiile în Republica Moldova”, a declarat Dan Perciun.

Potrivit unei analize efectuate de expertul economic, Veaceslav Ioniță, R. Moldova ar avea aproximativ 90.000 de studenți. Dintre aceștia, în sistemul de învățământ superior din țară sunt peste 50.000 de studenți, iar aproximativ 35.000 s-ar afla peste hotarele R. Moldova.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Expertul susține că, în prezent, se atestă o tendință de scădere a numărului de studenți din țară și o creștere a celor care aleg să-și continue studiile peste hotare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.