De ce bărbații devin mai puțin fertili. Bacteria Lactobacillus ar putea fi cauza

Publicat:

De ce bărbații devin mai puțin fertili. Bacteria Lactobacillus ar putea fi cauza

Un studiu recent realizat de departamentul de urologie al Universității din California, Los Angeles (UCLA), a demonstrat că un microb intestinal ar putea fi vinovat pentru problemele sistemului reproductiv masculin, conform Metro.

Echipa de cercetători de la UCLA a descoperit că un microb în special, bacteria Lactobacillus iners, poate avea un impact negativ direct asupra mobilității spermatozoizilor, ceea ce, la rândul său, afectează fertilitatea, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și:  Un al nouălea suspect în atentatul de la Moscova a fost arestat în Rusia

Microbul este cunoscut mai mult ca fiind cauza vaginozei bacteriene la femei și este cea mai frecventă bacterie care se găsește în aparatul genital feminin.

În timp ce studiul, publicat în Scientific Reports, nu a reușit să identifice legătura exactă, cercetările anterioare au arătat că Lactobacillus iners poate produce acid L-lactic (cel mai puțin comun dintre cele două tipuri de acid lactic), care poate duce la inflamații localizate. Această inflamație poate avea un impact asupra motilității spermatozoizilor.

În plus, analizele efectuate împreună cu MicroGen Diagnostics au permis cercetătorilor să determine că trei tipuri de bacterii din grupul Pseudomonas – un tip foarte comun de bacterii – au fost găsite la pacienții cu concentrații de spermatozoizi atât normale, cât și anormale.

Microbii numiți Pseudomonas fluorescens și Pseudomonas stutzeri au fost mai frecvenți la pacienții cu concentrații anormale de spermă, în timp ce Pseudomonas putida a fost mai puțin frecvent în probele cu concentrații anormale de spermă.

Descoperirea evidențiază modul în care chiar și microbii foarte apropiați pot avea un efect diferit asupra sănătății umane și că nu toate bacteriile găsite în spermă vor avea un impact asupra fertilității..

Citește și: Cel mai mare criminal în serie din România, eliberat: ‘Călăul de boschetari’ a ucis cu pietre 11 oameni

„Mai sunt multe de explorat în ceea ce privește microbiomul și legătura sa cu infertilitatea masculină“, a declarat autorul principal, Dr. Vadim Osadchiy.

„Cu toate acestea, aceste descoperiri oferă informații valoroase care ne pot conduce în direcția corectă pentru o înțelegere mai profundă a acestei corelații. Cercetarea noastră se aliniază cu dovezile din studii mai mici și va deschide calea pentru investigații viitoare, mai cuprinzătoare, pentru a desluși relația complexă dintre microbiomul spermei și fertilitate“.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat "zeci de rachete"...

Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari

Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari Administraţia preşedintelui american Joe Biden va anula credite de studii în valoare...

FOTO/ Bărci gonflabile și accesorii pentru acestea, tăinuite într-un camion, depistate la vama Tudora. Ce riscă șoferul

FOTO/ Bărci gonflabile și accesorii pentru acestea, tăinuite într-un camion, depistate la vama Tudora. Ce riscă șoferul Cazul a fost înregistrat de funcționarii postului vamal...

SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor Iranului

SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor Iranului Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.