Decesele provocate de gripă sau pneumonie sunt acum de 10 ori mai multe decât cele provocate de Covid

Publicat:

Numărul persoanelor care mor cu gripă sau pneumonie pe certificatul de deces în Anglia și Țara Galilor este acum de 10 ori mai mare decât cele care pier de Covid, arată cifrele oficiale din UK, transmite The Telegraph.

Cele mai recente date săptămânale despre decesele de la Oficiul de Statistică Națională (ONS) arată că au existat 84 de decese provocate de Covid în săptămâna care se încheia pe 11 iunie. 1.163 de britanici au fost răpuşi de gripă și pneumonie.


Decesele înregistrate de Covid au scăzut cu 14% de la ultima actualizare, în săptămâna care s-a încheiat pe 4 iunie, când au fost înregistrate 98 de decese.

Decesele de Covid reprezintă acum doar 0,8% din toate decesele – în scădere de la 1,3 la sută în săptămâna precedentă, în ciuda faptului că săptămâna a inclus sărbătorile bancare de la sfârșitul lunii mai, ceea ce înseamnă că au fost mai puține înregistrări de decese.

Cea mai recentă cifră de 84 de decese se înregistrează doar pentru a treia oară de când totalul săptămânal a scăzut sub 100 din septembrie anul trecut și este una dintre cele mai scăzute de când a început pandemia. În ultima săptămână, au existat doar 66 de decese de Covid, comparativ cu 292 de decese provocate de gripă și pneumonie.

Cifrele sunt mult mai mici decât s-ar aștepta de obicei pentru bolile respiratorii în această perioadă a anului. Media pe cinci ani a deceselor care implică gripa și pneumonie în aceeași săptămână este de 1.704.

Kevin McConway, profesor emerit de statistici aplicate la Open University, a declarat: „Vestea excelentă din acest buletin este că numărul deceselor care implică Covid-19 a scăzut din nou.

“Cifrele au scăzut în majoritatea grupelor de vârstă și în majoritatea regiunilor, comparând săptămânal. Decesele care au implicat Covid-19 au reprezentat doar opt din fiecare mie de decese totale din ultimele şapte zile.

„Nu este o veste bună că numărul de infecții este în creștere, chiar dacă este puțin încurajator faptul că creșterea acestor cazuri nu a condus încă la o creștere substanțială a deceselor care implică Covid și, judecând după aceste cifre ale ONS, există o scădere a numărului de decese.

Nu cred ca o crestere mare a deceselor este inevitabila, avand in vedere datele recente foarte incurajatoare de la PHE cu privire la eficacitatea vaccinurilor impotriva spitalizarilor care implica varianta delta.

Luni au fost raportate doar cinci decese de Covid, linia deceselor rămânând în mare parte dreaptă, în ciuda unei creșteri a cazurilor și a internărilor în spitale.

King’s College din Londra consideră că numărul „R” ar fi scăzut acum la 1,1 pentru majoritatea țării, doar West Midlands și South West continuând să prezinte creșteri rapide.

Liderii NHS din punctele fierbinți ale variantei delta au spus că, în ciuda creșterilor mari ale numărului de cazuri, nu se observă aceleași creșteri ale internărilor și deceselor care au însoțit anterior astfel de cifre.

Newcastle upon Tyne a înregistrat cea mai mare creștere săptămânală a cazurilor în Anglia, de la 116,6 la 236,4 la 100.000 de locuitori.

Dar directorul de sănătate publică a orașului, Prof. Eugene Milne, a spus că aproape două treimi din noile cazuri se numără printre persoanele sub 25 de ani nevaccinate în mare parte și că nu rezultă probleme pentru NHS.

„Doar 1,4 la sută din cazuri în Newcastle se înregistrează printre cei mai vulnerabili cu vârsta de peste 65 de ani și, în mod critic, aceste rate de creștere a infecțiilor nu duc la nicio creștere rapidă a spitalizărilor”, a spus el.

„Era întotdeauna de așteptat ca, pe măsură ce restricțiile au început să fie relaxate, ratele de infecție vor începe să crească pe măsură ce virusului i s-au prezentat oportunități de răspândire. Din fericire, vedem semne timpurii că vaccinurile rup cu succes lanțul dintre infecție și maladia severă.”

Un total de 153.630 de decese au fost întegistrate în Marea Britanie, unde Covid a fost menționat pe certificatul de deces, a transmis ONS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Situație fără precedent. Peste 130 de mașini Fiat au fost sechestrate de poliția italiană din cauza unui simplu abțibild

Situație fără precedent. Peste 130 de mașini Fiat au fost sechestrate de poliția italiană din cauza unui simplu abțibild Poliţia fiscală italiană a sechestrat peste...

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE În perioada 17-18 mai, Președinta Republicii Moldova, Maia...

Doi străini „au uitat” să declare 83 000 de dolari la vamă. Refuză să spună pentru ce transportau banii

Doi străini „au uitat” să declare 83 000 de dolari la vamă. Refuză să spună pentru ce transportau banii Doi nerezidenți au încercat să introducă...

Unele cafenele din Europa au interzis complet utilizarea laptopurilor, în timp ce altele percep o taxă orară

Unele cafenele din Europa au interzis complet utilizarea laptopurilor, în timp ce altele percep o taxă orară Unul dintre avantajele de a fi un nomad...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.