Deputații Adunării Populare din Găgăuzia cer PAS-ului să renunțe la proiectul lui Radu Marian

Publicat:

Deputații Adunării Populare din Găgăuzia se arată deranjați de inițiativa legislativă a parlamentarului PAS Radu Marian cu privire la modificarea Codului fiscal care prevede micșorarea sumelor TVA ce ar urma să fie restituite din bugetul de stat agenților economici din autonomie, potrivit Știri.md .

În acest sens, deputații APG solicită retragerea proiectului de pe ordinea de zi a Parlamentului, amenințând, în caz contrar, cu blocarea tribunei forului suprem, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.


Citește și : Chişinăul condamnă atacurile ruseşti de-a lungul Dunării

În cadrul ședinței de azi a APG, deputații din Găgăuzia au declarat că vor aștepta, până la sfârșitul săptămânii curente, reprezentanții autorităților centrale pentru a discuta subiectele ce țin de finanțarea autonomiei din bugetul de stat.

Totodată, aceștia au anunțat că vor expedia scrisori în adresa misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău cu poziția APG privind „acțiunile ilegale ale Chișinăului”.

„În cazul în care acest proiect va fi examinat în Parlament, atunci propun să mergem în Parlament și să blocăm tribuna”, a declarat vicepreședintele AGP, Nicolai Ormanji.

Citeşte şi: Ion Ceban anunță un ajutor pentru ucraineni

Pe 18 iulie, deputatul PAS Radu Marian a înregistrat un proiect de lege care prevede micșorarea sumelor TVA restituite agenților economici din UTA Găgăuzia și asta pentru că nu ar exista o echitate economică și socială în raport cu celelalte urbe din R. Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România rămâne principala piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti

România rămâne principala piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti În primul trimestru al acestui an exporturile de mărfuri din Republica Moldova au însumat 921,8 milioane...

Cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România a deschis o sucursală la Chișinău

Cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România a deschis o sucursală la Chișinău Sucursala Romgaz din Chișinău a fost înregistrată joi...

În acest an la Olimpiada Republicană la Economie participă 61 de studenți

În acest an la Olimpiada Republicană la Economie participă 61 de studenți În perioada 17-19 mai la Academia de Studii Economice din Moldova se desfășoară...

Grupul britanic de design și inginerie Arup a devenit victima unei înșelătorii deepfake de 25 de milioane de dolari

Grupul britanic de design și inginerie Arup a devenit victima unei înșelătorii deepfake de 25 de milioane de dolari Un grup de design și inginerie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.