Deputaţii elveţieni refuză ca ţara lor să participe la un grup de lucru al G7 pentru urmărirea averilor ruse

Publicat:

Deputaţii elveţieni refuză ca ţara lor să participe la un grup de lucru al G7 pentru urmărirea averilor ruse

Deputaţii elveţieni au respins miercuri o propunere a Verzilor care solicita ca Elveţia să participe la un grup de lucru al G7 pentru urmărirea bunurilor oligarhilor ruşi ca răspuns la invadarea Ucrainei, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Parlamentarii elveţieni au respins cu 101 voturi contra şi 80 de voturi pentru această propunere, care este susţinută şi de Consiliul Federal (guvernul elveţian).


Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

”Ţinând cont de neutralitatea sa militară, Elveţia nu poate sprijini Ucraina furnizându-i arme”, a declarat Franziska Ryser, deputată ecologistă care apără această propunere, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor. “Este deci cu atât mai important ca în acest punct în care dispunem de o pârghie să ne poziţionăm clar”, a afirmat ea.

Deputaţii elveţieni refuză ca ţara lor să participe la un grup de lucru al G7 pentru urmărirea averilor ruse

Elveţia este una dintre cele mai mari pieţe pentru comerţul cu materii prime şi una din pieţele financiare cele mai căutate ”pentru banii oligarhilor ruşi”, subliniind că averile depuse în băncile elveţiene sunt estimate la 150 – 200 miliarde de franci elveţieni (154 – 206 miliarde de euro).

În ciuda neutralităţii sale, Elveţia s-a aliniat rapid sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană contra Moscovei după începerea invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

În aprilie 2023, ambasadorii ţărilor G7 la Berna au transmis o scrisoare guvernului elveţian în care cereau Elveţiei să colaboreze mai mult şi să se alăture grupului de lucru creat în martie 2022 pentru a urmări bunurile oligarhilor care susţin puterea de la Moscova, fără însă a reuşi să convingă autorităţile elveţiene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu avertizează: Vom intra în Rafah cu sau fără un acord privind ostaticii

Netanyahu avertizează: Vom intra în Rafah cu sau fără un acord privind ostaticii Militarii din Israel vor intra în Rafah cu sau fără un acord...

Noțiunea de femicid ar urma să fie introdusă în legislația Republicii Moldova

Noțiunea de femicid ar urma să fie introdusă în legislația Republicii Moldova Noțiunea de femicid, definită ca uciderea intenționată a unei femei din motive misogine...

Italia a emis o alertă privind prezenţa fentanilului în heroina care se vinde pe stradă

Italia a emis o alertă privind prezenţa fentanilului în heroina care se vinde pe stradă Sistemul naţional de alertă rapidă privind drogurile, coordonat de Departamentul...

Un fost judecător a fost condamnat la 10 ani de pușcărie

Un fost judecător a fost condamnat la 10 ani de pușcărie Un fost judecător din Moldova a fost condamnat la zece ani de pușcărie și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.